Bewegen Op Verwijzing

Met Bewegen Op Verwijzing helpen we onze inwoners die onvoldoende bewegen op weg naar een actiever en gezonder leven. Dat doen we met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat.

Samen met een coach

We werken daarvoor samen met een BOV-coach. Na een bezoek aan je huisarts krijg je een doorverwijsbrief waarmee je een afspraak kan maken. De coaching kan zowel individueel als in groep gebeuren, of een combinatie van beiden.

Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Nadat je een afspraak maakte, gaat de coach met jou een beweegplan opmaken. Dat beweegplan wordt volledig op maat van jouw ritme en kunnen uitgewerkt. De focus ligt daarbij om op een leuke én haalbare manier meer te bewegen en zeker niets te forceren.

Meer info vind je op de Bewegen op Verwijzing-website.

Naar de BOV-website

Procedure

Als je een verwijsbrief kreeg, heb je 2 kalenderjaren recht op 84 punten (84 punten per kalenderjaar). Bij elke begeleiding gaan er punten af.

  • Voor een individuele begeleiding gaan er 3 punten af per kwartier.
  • Voor een groepsbegeleiding gaat er 1 punt af per kwartier.

Als de jaarlijkse punten op zijn, stopt de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Je kan naar je coach blijven gaan, maar betaalt dan wel het volledige bedrag zelf.

Kosten

TariefnormIndividuele begeleiding per kwartierGroepsbegeleiding per kwartier
Normaal tarief

Maximaal 5 euro

Tussenkomst overheid: 10 euro

Maximaal 1 euro

Tussenkomst overheid: 4 euro

Tarief met verhoogde tegemoetkoming

Maximaal 1 euro

Tussenkomst overheid: 14 euro

Maximaal 0,5 euro

Tussenkomst overheid: 4,5 euro

De tussenkomst van de overheid gebeurt rechtstreeks met de coach. Je betaalt dus enkel de persoonlijke bijdrage.

Er zijn ook ziekenfondsen die het bedrag dat je zelf nog moet betalen voor de coaching volledig of gedeeltelijk terugbetalen. Hiervoor neem je best contact op met jouw ziekenfonds.

Krijg je financiële tussenkomst van het OCMW om gebruik te kunnen maken van hun dienstverlening (bijv. leefloon, thuismaaltijden, budgetbegeleiding, poetshulp…)? Dan kan je de persoonlijke bijdrage, voor het grootste deel, terugbetaald krijgen.

Naar top