Mobitwin

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen gebruik maken van de Mobitwin centrale van Merksplas. Je kan een rit aanvragen onder andere om familie te bezoeken, om deel te nemen aan een socio-culturele activiteit, om boodschappen te doen of om naar de dokter te gaan. Dagelijks ziekenvervoer (nierdialyse, revalidatie, bestralingen, ...) is echter niet mogelijk.

Voorwaarden

  • Jezelf verplaatsen is moeilijk.
  • Je hebt een beperkt inkomen of je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming van uw ziekenfonds.
  • Je hebt geen eigen vervoersmiddel.
  • Je kan geen gebruik maken van het openbaar vervoer door ziekte, ouderdom of door een lichamelijke of mentale beperking.

Procedure

Je wordt lid van onze Mobitwin centrale. Daarna kan je (minstens 2 werkdagen op voorhand) een rit aanvragen.

Kostprijs

Het lidmaatschap van de Mobitwin centrale bedraagt 12 euro (18 euro als koppel). Per rit betaal je een onkostenvergoeding aan de chauffeur. Die bedraagt 0,42 euro/km.

Een rit aanvragen

  • Je vraagt je rit minstens twee werkdagen op voorhand aan bij het Sociaal Huis. De verantwoordelijke noteert je aanvraag en zoekt een chauffeur die de rit wil doen.
  • Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur je ophalen en brengt je naar de afgesproken plaats. Na afloop van de rit betaal je de vergoeding rechtstreeks aan de chauffeur.

Zelf tijd om te rijden?

Om onze Mobitwin centrale verder uit te bouwen, zijn we steeds op zoek naar chauffeurs die ons willen ondersteunen. Heb jij tijd en zin om mensen met een verminderde mobiliteit op vraag en helemaal wanneer het jou past te vervoeren? Neem dan contact op met het Sociaal Huis.

Naar top