Naar inhoud

RolMobiel

RolMobiel biedt betaalbaar en toegankelijk deur tot deur vervoer voor hen die omwille van hun beperking, tijdelijk of permanent, geen beroep kunnen doen op andere vormen van vervoer. RolMobiel zorgt voor verbinding tussen thuis, familie, theater, dokter, kapper, taverne, cinema, treinstation,… Iedereen met een mobiliteitsbeperking die woont in het arrondissement Turnhout kan beroep doen op deze dienstverlening indien het openbaar vervoer of andere vervoersmogelijkheden geen oplossing bieden.

 

Wie?

Personen die problemen hebben om zich te verplaatsen met de gewone auto.  Het gebruiken van openbaar vervoer lukt niet meer en je kunt geen beroep doen op de Minder Mobielen Centrale (MMC).

 

Wat?

Het is een dienstverlening aangepast vervoer in de Kempen.  RolMobiel kan je van deur tot deur brengen, ook als je rolstoelgebonden bent. RolMobiel beschikt over aangepaste wagens met een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel kan vervoerd worden. Elke dag wordt er gereden van 6.30 tot 23.00 uur, inclusief zon- en feestdagen.   Je kunt maximaal een rit van 150 km afleggen.  Een begeleider kan gratis meerijden. Als gebruiker betaalt je instapgeld en een tarief per kilometer.


Waar?

Je dient je rit te reserveren, ten vroegste 1 maand en ten laatste 2 werkdagen vooraf.  Na reserveren zal je een bevestiging van de vervoerdienst ontvangen.  Annuleren kan kosteloos tot een dag op voorhand.

 

Je geeft volgende gegevens door:

  • Je naam, adres, telefoonnummer, facturatieadres of klantnummer.
  • De datum van je verplaatsing en het gewenste vertrek- en aankomstuur.
  • Je vertrek- en eindpunt en het aantal reizigers waarvoor je belt. 
  • Je mobiliteitsbeperking: rollator, (elektrische) rolstoel, scootmobiel.
  • Je telefoonnummer waarop je bereikbaar bent tijdens de rit.
  • Eventuele bijzondere aandachtspunten.

 

Chauffeurs

Een geëngageerde en sterk gemotiveerde groep chauffeurs staat alle dagen klaar om onze klanten daarbij letterlijk op weg te helpen. Heb je zelf zin om deze taak als vrijwilliger op te nemen? Neem dan contact op met RolMobiel.

 

Contact en aanvragen

Reserveren kan tot twee werkdagen op voorhand, maximum een maand vooraf.

rolmobiel@iok.be - www.rolmobiel.be - 014 57 24 40