Naar inhoud

Praktisch

Sociale dienst

tel. 014 63 94 80
fax 014 63 94 81
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  9:00 -11:30
 Maandagavond:  18:00-19:30

Meer info

Vrijetijdspas

Vrijetijdspas

Gemeentebestuur Merksplas, OCMW Merksplas en Welzijnsschakel De Oversteek verenigen zich met als doel ervoor te zorgen dat elke inwoner kan participeren aan het vrijetijdsleven. Dit reglement wil de participatie van mensen in armoede, zijnde de doelgroep, aan vrijetijdsactiviteiten stimuleren.


De Vrijetijdspas geeft aan de doelgroep recht op een korting van 50 % op de deelnameprijzen van het vrijetijdsaanbod georganiseerd door de gemeentelijke vrijetijdsdiensten en daguitstappen georganiseerd door het initiatief buitenschoolse kinderopvang, alsook op een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek van Merksplas. Verder kan met deze Vrijetijdspas 50 % korting verkregen (met een maximum van 100 euro) worden op het lidgeld bij verschillende Merksplasse verenigingen.

 

Een lijst van verenigingen die de Vrijetijdspas accepteert vind je hier.

 

Ook de provincie Antwerpen geeft in bepaalde gevallen korting. Zo kan je op 4 plaatsen voor 2 euro genieten van een dagje uit:

  • Arboretum Kalmthout, Kalmthout
  • Kasteel d’Ursel, Hingene
  • Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Mol
  • Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker, Mechelen

In Cultuurhuis de Warande te Turnhout krijg je ook 80% korting op de prijs van een voorstelling of tentoonstelling. Het kortingstarief is alleen geldig voor activiteiten die de Warande zelf organiseert.

De flyer van de provincie Antwerpen vind je hier.