Wim Melis op het terras

Wanneer

  • zo 25 augustus 2024 van 16:00 tot 18:00 uur

Locatie

Café Chapeau
Steenweg op Turnhout, 8 , 2330 Merksplas

Wim Melis is een geboren en getogen Kempenaar uit Retie die is uitgeweken naar zijn nieuwe thuisbasis in de al even pittoreske Vlaamse Ardennen.

Hij begon zijn muzikale carrière als gitarist, tekstleverancier en co-songschrijver bij The Doormen, River Phoenix en Sheffield Wednesday, de energieke powerpop groep met wie hij in de fameuze editie van 1996 derde werd in HUMO’s Rock Rally.

Na een avontuur in het verre Chili volgden uiteenlopende muzikale samenwerkingen, o.a. als gitarist van de band Kowzi, en in diverse eigen projecten waarbij nu ook de zang op de voorgrond trad, één daarvan zelfs in het Reties dialect. In duo-bezetting met Gert Jacobs werd eerst als The Sea Changes en later als Ray E. beklijvend songmateriaal bij elkaar geknutseld.

Momenteel staat Wim Melis weer solo op de planken, met een mix van covers en eigen songs. Hij brengt unieke interpretaties van nummers van Neil Young, Bob Dylan, Tom Petty, Wilco, Elvis Costello, The Lemonheads, Tom Waits, … en plukt uit zowel 3 decennia oud als fonkelnieuw eigen werk.

Gratis inkom, maar breng wel wat cash geld mee voor de hoed...

Organisatie

Café Chapeau
Steenweg op Turnhout, 8 , 2330 Merksplas
Naar top