Naar inhoud

Ontsnap in gedachten - Poëziewandelingen in de Kolonies

Affiche wandeling

Praktisch

OrganisatieDe Rode Antraciet VZW
Waar

Wandeling Merksplas

De wandeling in Merksplas volgt de route van het Vagebondjespad en is 6,5 kilometer lang. Ze start aan de Landloperskapel, Kapelstraat 8, Merksplas (knooppunt 51).


Wandeling Wortel

De Wortelse wandeling is ongeveer 5 kilometer en cirkelt in de ruime omgeving van de gevangenis. Ze start aan De Klapekster, het bezoekerscentrum van Natuurpunt, Kolonie 41, Wortel (knooppunt 2).

Wanneermaandag 3 mei 2021 - woensdag 30 juni 2021
Prijsgratis
Voeg toe aan je agenda (ical)

Info

Nood aan extra zuurstof en nieuwe inspiratie? Kom tussen 3 mei en 30 juni wandelen in Wortel of Merksplas. De sport- en  cultuurfunctionarissen van De Rode Antraciet VZW stippelden twee wandelingen uit doorheen het unieke landschap van de oude landloperskolonies.


Langs de routes kom je QR-codes tegen die je naar gedichten van Vlaamse en Brusselse gedetineerden leiden. Droef, grappig, hoopgevend, maar altijd verrassend!

Het initiatief kadert deels binnen ‘Heel het land’, een troostende tiendaagse (van 30 april tot 9 mei) die stilstaat bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Niet onder de vorm van een massa-event, maar als een verbindend bubbel-event verspreid over vele locaties en met vele partners. Zo kan iedereen de mogelijkheid vinden om op zijn manier tijd en ruimte te krijgen voor troost en hoop.

Ook na afloop van Heel het land blijven onze poëzieroutes toegankelijk. Tot eind juni kan je de wandelingen downloaden en ‘ontsnappen in gedachten’ in Wortel of Merksplas.

Meer info

heelhetland.be
Facebookevent

Alle activiteiten