Twee elektrische deelwagens klaar voor gebruik in Merksplas

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 om 09:55 uur
In Merksplas kunnen vanaf dinsdag 23 mei twee elektrische deelauto’s ontleend worden. De gemeente werkt daarvoor samen met Groep Kenis en Share4Mobility.

“De 2 voertuigen die we in onze gemeente plaatsen zijn een Renault Kangoo en een Renault Zoe”, legt burgemeester Frank Wilrycx uit. “De Kangoo is een kleine bestelwagen en heeft een range van om en bij de 200 km. De Zoe is een kleine stadsauto en heeft een rijbereik van zo’n 300 km.”

Waar kan je de wagens vinden?

  • De Kangoo vind je terug aan één van de oplaadpunten aan de gemeentelijke begraafplaats in de Kerkstraat.
  • De Zoe vind je terug aan één van de laadpalen op de parking achter de assistentiewoningen in de Leopoldstraat.

Na gebruik van de wagens, moet je die daar ook terug plaatsen.

Een deelwagen gebruiken

“Om de wagens te kunnen gebruiken moet je de Share Mobility app installeren en jezelf registreren”, legt schepen van mobiliteit Raf Verheyen uit.

“Met die app ontgrendel je ook de deuren van het voertuig. Daarna doorloop je enkele basisstappen vooraleer je met het voertuig de baan op kan. De app is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen. Mensen die toch moeilijkheden ondervinden verwijs ik graag naar de website van Share4Mobility. Daar vind je instructiefilmpjes terug hoe je aan de slag moet. Ook binnen ons eigen personeel zijn mensen opgeleid om ondersteuning te bieden. Neem daarvoor contact op met het onthaal van het gemeentehuis.”

Infosessie

Later wordt er ook nog een infosessie georganiseerd voor inwoners waar je uitleg krijgt over de app en de voertuigen. Hou de communicatiekanalen van de gemeente in de gaten voor de exacte datum.

Hoeveel kost dat?

Om de voertuigen te gebruiken moet je geen abonnementskosten betalen. Je betaalt enkel voor het gebruik: 4 euro per uur en 0,27 euro per kilometer. Wil je een voertuig voor langere tijd ontlenen, dan gelden er speciale tarieven. Je kan een voertuig maximum 72 uur aan één stuk gebruiken.

Meer informatie over tarieven, deellocaties van wagens en instructievideo’s voor gebruik vind je terug op: www.kenisshare.be.

De app dowloaden kan via de Google Play store of de App Store van Apple.

Naar top