De Gele Doos

De Gele Doos bewaar je in je koelkast en daarin zitten medische informatie en andere belangrijke gegevens over jezelf. Wanneer thuiswonende ouderen in nood verkeren of vermist zijn, vinden hulpverleners van brandweer, politie, ambulance- en andere diensten soms moeilijk de nodige informatie om snel en gepast te reageren. Met de informatie die ze in de gele doos vinden, kunnen ze sneller handelen als je in nood bent, je familie verwittigen, informatie geven aan spoeddiensten of gerichter op zoek gaan naar jou als je vermist bent.

Alle 70-jarigen ontvangen elk jaar een uitnodiging

In het jaar dat je 70 wordt, ontvang je per brief een uitnodiging om je Gele Doos te gaan ophalen. Nog geen 70 jaar en wel interesse? Neem dan contact op met het Sociaal Huis.

Kostprijs

Een Gele Doos is gratis. Je vult een invulstrookje in en gaat ermee naar één van onze apothekers in het dorp. Daar krijg je dan een exemplaar mee.

Vergeet de sticker niet op je deur te kleven

Als je je Gele Doos gaat afhalen, krijg je ook een sticker mee. Die kleef je aan de binnenkant van je voordeur. Zo weten de hulpdiensten dat er een Gele Doos in je koelkast ligt.

Naar top