Inventarisatie klein religieus erfgoed

In 2022 - 2023 inventariseerden heel wat vrijwilligers onder leiding van Erfgoed Noorderkempen alle kapelletjes in Merksplas. Op de kaart die nog steeds wordt aangevuld, zie je een overzicht van alle kapelletjes in de gemeente Merksplas. 

Ken je nog een kapelletje?

Ken je nog kapelletjes die niet op onze kaart staan? Of heb je nog aanvullende informatie over een kapelletje? Contacteer dan zeker de cultuurdienst en we vervolledigen met plezier onze inventaris. 

Themaroutes

Toerisme Merksplas vzw maakte een fietslus en wandelroutes die zoveel mogelijk kapellekes met elkaar verbindt. De fietslus is zo'n 30 km lang en verbindt de 'kapellekes op den buiten'. De wandellussen zijn ongeveer 5 km en zijn te combineren tot een wandelroute van zo'n 10 km en verbindt de kapellekes in het dorpscentrum. 

In de maand mei 2023 zijn de routes volledig afgepijld. 

Ontdek meer met de ErfgoedApp

Download de (gratis) ErfgoedApp op je smartphone en krijg nog meer informatie over de verschillende kapelletjes. Selecteer 'kapellekestocht - de wandeling' of 'kapellekestocht - de fietstocht' en start de route. Je krijgt een kaart te zien waarop alle Merksplasse kapellekes zijn aangeduid. 

Wil je meer informatie bekijken over een kapelletje? Duid het dan aan en geniet van achtergrondinformatie over het ontstaan en foto's. 

Downloads

Naar top