Laureatenviering

Op vrijdag 9 december werden de sport- en cultuurlaureaten van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. Dit gebeurde in een avondvullend programma met grappige intermezzo’s door Straf Poeier, muzikale pareltjes door Studio Webbert en door ons geölied presentatorsduo Ann en Koen.

Blik je er graag even op terug? Dan kan je hier de foto 's bekijken. 

Dopjes inzamelen voor blindengeleidenhonden

Tijdens de laureatenviering zetten we ook de dopjesactie in de kijker. Er werd voor zo’n 50 kg aan dopjes ingezameld. Met de opbrengst daarvan worden blindengeleidehonden opgeleid. Heb je thuis nog dopjes liggen, dan kan je die ook nu nog binnenbrengen in  Sportcentrum ’t Hofeind.

Dit zijn de laureaten van 2022: 

 1. Meisjes U11 Volleybal Noorderkempen: Lien, Lenne, Charlotte en June wonnen tijdens het Vlaams Kampioenschap 2 tegen 2 al hun wedstrijden en werden zo Vlaams Kampioen 2 tegen 2.

 2. Jaques Boone: “Een monument van erfgoed en geschiedkunde”, zo werd deze laureaat voorgedragen.
  Jacques Boone was de initiatiefnemer van het Harpermonument en van de jaarlijkse bevrijdingsherdenking, is erelid van Heemkring Marcblas en restaureerde de 's Gravenhoeve en de omgeving, een beschermd monument.

 3. LRV Pony ‘s 4-tal klasse licht: Na goede prestaties doorheen het ganse zomerseizoen, behaalde het 4-tal pony klasse licht van LRV een mooie 5de plaats op het provinciaal toernooi en een 1ste plaats op het nationaal toernooi in de groepsdressuur.

 4. Meisjes U11 C en E Volleybal Noorderkempen: Zowel de meisjesploeg U11 C als U11 E van Volleybalclub Noorderkempen speelden vorig seizoen kampioen in hun reeks.

 5. Thijn Noeyens: De jonge ruiter Thijn Noeyens werd in 2022 maar liefst 2 keer nationaal kampioen bij de jonge pony's: 1 keer bij de 5-jarige pony's en 1 keer bij de 6-jarige pony's.

 6. JU15 Volleybal Noorderkempen: De jongensploeg U15 volleybal zette vorig jaar een mooi palmares neer:
  • Kampioen in hun reeks
  • Winaar Beker van Turnhout en Antwerpen
  • 2de in Champions League
  • 2de op Vlaams Kampioenschap

 7. Johny Schuermans: Moest touwtrekken een Olympische Sport zijn, dan mochten we een Olympisch medaillewinnaar huldigen. In de klasse 640 kilo werd hij met de Belgische ploeg 3e op de World Games. Daarnaast werd hij met de ploeg ‘Familie Janssens” wereldkampioen in 2021 en vice-wereldkampioen in 2022.

 8. FC Sint-Willibrordus: De viering “50 jaar FC Sint-Willibrordus” werd door corona 2 jaar uitgesteld. Dit jaar kon de langst bestaande caféploeg van Merksplas dan toch hun jubileum vieren.

 9. Clement Neeckx: Clement Neeckx was 50 jaar voorzitter van Biebond Sint-Ambrosius ten diensten van onze bijen en de plaatselijke natuur in Merksplas. Clement stond mee aan de wieg van de kunstmatige bevruchting van de bij in België.

 10. LRV Paarden 4-tal licht: Het 4-tal Paarden klasse licht van LRV zette zich het hele zomerseizoen in om een selectie te pakken te krijgen voor het nationaal tornooi. Op dat nationaal kampioenschap wisten ze de 1ste plaats te veroveren.

 11. Heren F/Jongens U19 Volleybal Noorderkempen: Na het behalen van de kampioenstitel in 1ste gewest, krijgt de ploeg Heren F nu een kans in de provinciale reeks.
  Ook de jongens U19 volleybalden mooie overwinningen bij elkaar. Zij wonnen de beker van Turnhout, werden 2de in de Beker van Antwerpen en 4de op het Vlaams Kampioenschap.

 12. Jan Embrechts: Jan Embrechts richtte meer dan 50 jaar geleden voetbalclub FC De Driesen op en is al die tijd voorzitter van de club geweest.

Downloads

Naar top