Nieuws

10 nieuwsberichten gevonden.

60 jaar kerststal in Merksplas

De kerststal in Merksplas is een realisatie van de Vrienden van de kerststal. De eerste werd opgetrokken in 1964. Het werd toen een prachtige witte kerst.

Algemeen verbod op vuurwerk in Merksplas

Je kan niet langer een uitzondering krijgen voor het afsteken van vuurwerk. Tot vorig jaar kon je bij het college van burgemeester en schepenen een vergunning aanvragen op het algemeen vuurwerkverbod van de provincie, maar vanaf dit jaar levert het gemeentebestuur die niet langer af.

Onze gemeente doet mee aan de Koesterweek

Huis van het Kind Merksplas wil tijdens de koesterweek ouders een stem geven, aandacht vragen voor hun verdriet en samen herinneringen koesteren aan al die kinderen die in ons hart zitten.

Nieuwjaarke zoete zingen dit jaar op zaterdag 30 december

Traditioneel gezien gaan er in Merksplas op de laatste dag van het jaar heel wat kinderen op pad om nieuwjaarke zoete te gaan zingen. Ze worden dan door de bewoners van ons dorp verwend met lekkernijen of een centje om het nieuwe jaar goed in te zetten.

Werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp

Vanaf 1 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Pidpa werken uit in Worteldorp (N124). Pidpa past het drinkwaternet aan, waarna AWV de volledige rijbaan vernieuwt. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Verkoop bouwgronden in wijk Kleirytse Driesen

IOK ontwikkelde een volgende fase van de verkaveling aan de Kleirytse Driesen. Van de 36 bouwgronden zijn, na een eerste toewijzingsronde, nog 20 bouwgronden te koop. Alle kavels zijn voorzien van een geothermische boring, waarop de koper een warmtepomp dient aan te sluiten.
Naar top