Naar inhoud

Merksplas voor een betere wereld

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Foto's
Het Merksplasse gemeentebestuur heeft veel aandacht voor het eigen dorp, maar staart zich niet blind op de eigen gemeente en kijkt ook wat er in de rest van de wereld gebeurt.

 Jaarlijks voorziet de gemeente een budget waarmee zij ontwikkelingssamenwerking ondersteunt. Een gedeelte van deze uitgaven ligt vast en gaat ondermeer naar de wereldraad, 11.11.11, de missiekring en de wereldwinkel. Bovendien steunt zij een aantal ontwikkelingsprojecten van Spetsers die in het buitenland actief zijn.

De verdeling van deze subsidies gebeurt op basis van een subsidiereglement. Hieronder kan je lezen welke projecten de gemeenteraad in 2017 goedkeurde en dus gemeentelijke ondersteuning krijgen.

  • Leo Verheyen: Criança feliz in Brazilië
  • Pieter Peeraer: soepkeukenproject in Zuid-Afrika
  • Chris Leys: sociaal educatief project in Senegal
  • Gust Lauweryssen: Andinet project in Ethiopië

 

Heb je zelf een project, ben je bij een project betrokken of ken je een project dat een ondersteuning vanuit Merksplas verdient en kan gebruiken? Dan kan je een subsidieaanvraag indienen tot en met 1 juni 2017.

Je richt je aanvraag aan:

 

College van burgemeester en schepenen

Markt 1 – 2330 Merksplas

 

 

Meer info

Kristien Mangelschots – cultuurdienst

014 63 94 42 – cultuur@merksplas.be

 

 

Voor de invulling van het andere gedeelte laat de gemeente ruimte voor specifieke projecten en noodhulp.

 

Zo schenkt de gemeente Merksplas het bedrag van 2500 euro aan Consortium 12-12 vzw ter ondersteuning van hun strijd tegen hongersnood Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië.

20 miljoen mensen, van wie 1,4 miljoen kinderen, lijden aan ernstige ondervoeding en zijn in gevaar in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen. De gewapende conflicten, klimaatcondities en extreme armoede liggen aan de basis van deze ongekende ramp. De gezamenlijke actie “Hongersnood 12-12” focust op de vier meest getroffen landen. Echter, indien de evolutie van de noden het rechtvaardigt, kan de actie zich uitbreiden naar de buurlanden (Ethiopië, Oeganda, Kenia, Tsjaad en Niger), waar ook zeer alarmerende voedseltekorten zijn.

 

Meer info
www.12-12.be

Datum van het bericht: dinsdag 02 mei 2017
Alle nieuws