Naar inhoud

Vernieuwing brug kanaal en wegdek ring Turnhout (R13)

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkeersbord A31 wegenwerken.jpg
Op woensdag 2 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan de ring van Turnhout (R13) tussen de Steenweg op Merksplas (N124 ) en de Antwerpsesteenweg (N12). AWV zal de brug over het kanaal vernieuwen en de ring van een nieuw wegdek voorzien.

Een overzicht van de werken

De werken aan de ring starten net na het bouwverlof op 2 augustus en duren 35 werkdagen, dus ongeveer 2 maanden. Eind september moeten de werkzaamheden afgerond zijn.
Tijdens deze periode zullen we:

  • De brug over het kanaal vernieuwen. Deze werkzaamheden vormen het zwaartepunt van de werken en zullen het meeste tijd vragen.
  • De Ring in beide richtingen van een nieuw wegdek voorzien. Dat betekent dat het bestaande wegdek wordt gefreesd en opnieuw geasfalteerd.
  • De fietspaden lokaal herstellen door hier en daar het beton te vernieuwen.
  • Werken aan de afslagstrook van het kruispunt van de Steenweg op Merksplas (N124) met de ring. Op de kruispunten met de Antwerpsesteenweg (N12) en de Steenweg op Merksplas (N124) wordt niet gewerkt. Deze kruispunten blijven dan ook steeds open voor verkeer.

Hinder en omleidingen

Omdat de brug tijdens de volledige periode van de werken onberijdbaar is zal de werfzone tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Merksplas gedurende de werken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer, zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers. Enkel lokaal verkeer, en in het bijzonder bestemmelingen voor de zone tussen het kruispunt  van de Ring (R13) met de Antwerpsesteenweg (N12) en de Oude Beersebaan (schoolgaande jeugd en personeel van het Sint-Jozefcollege en bewoners in die zone) krijgen doorgang over de werfzone. We geven u een kort overzicht van de omleidingen:

  • Gemotoriseerd verkeer (-3,5t)  over langere afstand wordt omgeleid via de Antwerpsesteenweg (N12), De Bisschopslaan/Steenweg op Beerse (N132) en de Steenweg op Turnhout (N124). Eens de werken op de N132 in Beerse in september van start gaan wijzigt de omleidingsroute naar: de Antwerpsesteenweg (N12), Hofeinde, Veldstraat, Opstal, Moerstraat en de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Zwaar verkeer (+3,5t) over langere afstand volgt dezelfde omleiding via de de Antwerpsesteenweg (N12), De Bisschopslaan/Steenweg op Beerse (N132) en de Steenweg op Turnhout. Eens de werken in Beerse starten zal het zwaar verkeer na de brug (nr. 5) over het kanaal echter rechts moeten afslaan naar de Steenbakkersdam en zo aan te sluiten op de Moerstraat en vervolgens de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Fietsers die over de brug van het kanaal willen worden omgeleid via de ring, de Oude Beersebaan, de Hertoginstraat, de Brugstraat, en de Steenweg op Merksplas.

Nog meer info  vind je op de website van wegen en verkeer.

Datum van het bericht: woensdag 05 juli 2017
Alle nieuws