Naar inhoud

Wegenwerken op N124 Steenweg op Turnhout van 7 tot 29 juni

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

wegenwerken
Op donderdag 7 juni begint de firma Verbraeken Infra met de vernieuwing van water- en gasleidingen op de Steenweg op Turnhout.

Hieronder vind je alvast de nodige algemene info die van belang is tijdens deze werkzaamheden. De vermelde data zijn louter indicatief en kunnen mogelijk beïnvloed worden door de weersomstandigheden.

 

Werkzones

Volgens het plan van uitvoering wordt er in 3 zones gewerkt, zoals hieronder beschreven:

 

Zone 1

De werken starten in de berm van het kruispunt Steenweg op Turnhout en Bredestraat en gaan vervolgens verder langs de Steenweg op Turnhout naast het fietspad tot aan huisnummer  77 aan de kant met de oneven huisnummers.

De fietsers zullen tijdelijk over de rijbaan moeten. Hiervoor wordt een doorgang gemaakt op de rijbaan. Voertuigen zullen met verkeerslichten beurtelings over één rijstrook de werken passeren.

De doorgang en de verkeerslichten worden pas ingesteld rond 8:30u en aan de kant geplaatst na de werkdag.

 

Zone 2

Zone 2 zal plaatsvinden op de Steenweg op Turnhout aan de kant met de even huisnummers. De zone gaat van Steenweg op Turnhout 62 tot aan het kruispunt met de Cardijnlaan. Hier werd beslist in twee delen te werken.

Het eerste deel gaat van het bushokje van De Lijn tot Steenweg op Turnhout 62. Hier zal, net zoals zone één, gewerkt worden met verkeerslichten en beurtelings verkeer.

Het tweede deel bevindt zich tussen de Cardijnlaan tot de halte van De Lijn, ter hoogte van de Steenweg op Turnhout 52.

Hier wordt door de aannemer een tijdelijk zebrapad ingericht. Zo kunnen de fietsers oversteken aan het zebrapad ter hoogte van de Cardijnlaan en terug oversteken voorbij de werken ter hoogte van de bushalte aan het tijdelijk zebrapad.

Net als in zone 1 zullen de doorgang en de verkeerslichten pas geplaatst worden rond 8:30u en aan de kant geplaatst worden na de werkdag.

De signalisatie voor het veilig laten oversteken van de fietsers en voetgangers zal ingesteld worden rond 8:30u en aan de kant geplaatst worden na de werkdag.

 

De Moerstraat zal in deze fase niet afgesloten worden voor voertuigen.

 

Zone 3

Zone 3 van de werken bevindt zich op het fiets- en voetpad op de Steenweg op Turnhout aan de kant met de even huisnummers. Dit van het kruispunt met de Cardijnlaan tot aan het rond punt. De fietsers en voetgangers moeten aan het rond punt de rijbaan oversteken en terug oversteken ter hoogte van het zebrapad aan de Cardijnlaan.

Er wordt voldoende signalisatie aangebracht om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te garanderen.

De signalisatie zal ingesteld worden rond 8:30u bij het afsluiten van het fietspad en na de werkdag aan de kant geplaatst worden.

 

Planning

Deze fase van de werken zal starten op donderdag 7 juni in zone 1. Deze werken zullen volgens de vooropgestelde planning ongeveer 7 dagen duren tot vrijdag 15 juni.

Zone 2 volgt dan vanaf maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni.

Tenslotte zal zone 3 duren van maandag 25 juni tot vrijdag 29 juni.

 

In een latere fase zal de aannemer de nieuwe leidingen koppelen aan de huisaansluitingen van de woningen. Hiervoor is nog geen planning bekend. Dit zal later nog bekend gemaakt worden. De hinder die hierdoor verwacht wordt, zal eerder plaatselijk en beperkt zijn.

 

Meer info

Jan Stoffels - technische dienst

014 63 94 31 - jan.stoffels@merksplas.be

Datum van het bericht: woensdag 06 juni 2018
Alle nieuws