Naar inhoud

2-12 juli: Wegenwerken Schuttershofstraat, J. Mertensstraat en Molenzijde

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

wegenwerken
Op maandag 2 juli begint de firma Teletronica NV met de vernieuwing van het netwerk van Telenet. Deze werken worden opgedeeld in verschillende fases, startende in de Schuttershofstraat, gevolgd door de Molenzijde en de J. Mertensstraat. Lees verder voor de gedetailleerde informatie.

Planning:  

Om de hinder te beperken, wordt het werk opgedeeld in fases. Hierdoor wordt er maar in één straat tijdelijk gewerkt en blijft de impact van de werken beperkt.

 

De eerste fase van de werken zal plaatsvinden in de Schuttershofstraat en zal duren van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli.

Fase 2, die plaatsvindt in de Molenzijde en de J. Mertensstraat, zal duren van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli

 

Fase 1: Schuttershofstraat

 

Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 tussen de Markt en het rondpunt van de Molenzijde.

Voor de bewoners van de Schuttershofstraat betekent dit dat hun straat tijdelijk een éénrichtingsstraat wordt.

 

De werken in de Schuttershofstraat zullen plaatsvinden aan de kant met de even huisnummers (de kant van de Post, niet de kant van Spelewei). Er zal gegraven worden in de stoep en het fietspad waardoor deze tijdelijk niet bruikbaar zijn. Fietsers en voetgangers moeten dan over de rijbaan. Als gevolg hiervan zal één rijstrook afgesloten worden voor voertuigen, zodat fietsers en voetgangers veilig de werken kunnen passeren.

 

Het verkeer dat van de Markt naar het rondpunt van de Molenzijde wil, zal tijdelijk moeten omrijden via de gesignaleerde omleidingen. Het verkeer dat van het rondpunt van de Molenzijde naar de Markt wil rijden, ondervindt geen hinder van de werken. De Markt en de parkeermogelijkheden daar blijven bereikbaar voor alle verkeer.

De Lijn gaat tijdelijk haar dienstregeling aanpassen voor de lijn 432, die normaal door de Schuttershofstraat rijdt richting rondpunt. De halte van de Schuttershofstraat zal tijdelijk verlegd worden naar de Molenzijde.

 

Fase 2: Molenzijde en J. Mertensstraat

 

Van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli.

De werken starten op de Molenzijde ter hoogte van de Veldenbergstraat en gaan zo verder richting rondpunt. Ook hier zal gegraven worden in de stoep en het fietspad, aan de kant van de even huisnummers. De fietsers en voetgangers worden verzocht aan het rondpunt en ter hoogte van de Veldenbergstraat de rijbaan over te steken. Ze kunnen aan de kant van de oneven huisnummers het – tijdelijk dubbelzijdig – fiets- en voetpad gebruiken. Voor voertuigen wordt geen hinder verwacht.

 

Nadien zullen de werken verschuiven naar de J. Mertensstraat, van het rondpunt tot aan de Pastoor Ceulemansstraat. Dit aan de kant van de oneven huisnummers. Hier zal ook gegraven worden in het fiets- en voetpad, waardoor deze tijdelijk niet beschikbaar zijn. Fietsers en voetgangers kunnen dan over de rijstrook die afgesloten wordt voor voertuigen.

Er zal tijdelijk enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn in de J. Mertensstraat, St. Rochusstraat en Pastoor Ceulemansstraat voor het verkeer komende van de Steenweg op Hoogstraten, in de richting naar het rondpunt.

Het verkeer dat van de Steenweg op Hoogstraten naar het rondpunt van de Molenzijde moet, wordt omgeleid via het dorpscentrum.

Het verkeer dat van het rondpunt van de Molenzijde naar de Steenweg op Hoogstraten moet, ondervindt geen hinder van de werken.

Datum van het bericht: maandag 02 juli 2018
Alle nieuws