Naar inhoud

Fotozoektocht langs Polar Bears-wandeling

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Polar Bear
Vanaf 1 augustus tot 23 september organiseert Toerisme Merksplas vzw, in samenwerking met Toerisme Rijkevorsel, een fotozoektocht langs de Polar Bears-wandeling.

Deze wandeling van 16 km bestaat uit twee lussen van elk 8 km. Langs elke lus zoek je zes foto's, die moeten gerangschikt worden en vul je de schiftingsvraag in.

  • De lus "Plum Bridge" vertrekt vanuit Sint-Jozef Rijkevorsel. Dit is de groene lus op de kaart, met groen als kleur van de hoop, de hoop op een doorbraak van de geallieerden vanuit Sint-Jozef Rijkevorsel.
  • De lus "John Harper" vertrekt vanuit Merksplas-Kolonie. Dit is de rode lus op de kaart, met rood als kleur van het bloed in de strijd bij Merksplas-Kolonie.

 

De deelname aan de fotozoektocht is gratis. Het deelnameformulier en plan kan je printen van de website van beide toeristische diensten, maar zijn ook beschikbaar in het toeristisch infokantoor van Merksplas en Rijkevorsel of bij bepaalde horecazaken en bakkers.

 

De prijsuitreiking vindt plaats op 30 september, waarschijnlijk in het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 op Merksplas-Kolonie. Je kan een overnachting voor twee personen winnen in een hotel of B&B in de buurt van Arnhem. De uitreiking wordt voorafgegaan door een hulde en kransneerlegging om 10.00 uur aan het monument van John W. Harper ter herdenking aan de Polar Bears, maar ook aan de Poolse en andere bevrijders.

 

Meer info

Infokantoor Toerisme

Markt 1, 2330 Merksplas

014 63 94 77

toerismemerksplas@skynet.be

www.toerismemerksplas.be 

Datum van het bericht: dinsdag 10 juli 2018
Alle nieuws