Naar inhoud

Nieuw wegdek voor binnenring (R13) in Turnhout

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

wegenwerken
Vanaf 9 augustus tot half september zal AWV werken uitvoeren aan de ring rond Turnhout . De werfzone situeert zich tussen de kruispunten met de Steenweg op Antwerpen en de Steenweg op Gierle.

Vorig jaar werd op dit stuk de rijweg van de buitenkant van de ring vernieuwd. Deze zomer is het wegdek van de ‘binnenring’ aan de beurt. De werken duren tot half september. Verkeer blijft steeds mogelijk in beide richtingen.

 

Nieuw wegdek voor meer comfort

De werken zijn gelijkaardig aan die van vorig jaar, maar nu wordt het wegdek van de binnenring (kant centrum Turnhout) vernieuwd. Het wegdek tussen de kruispunten met de N12 en de N140 is in slechte staat en wordt daarom tot op een diepte van ongeveer 60 cm opgebroken, verwijderd en vervolgens opnieuw aangelegd. Dit garandeert een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat. Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen beide kruispunten. De fietspaden en kruispunten worden niet aangepakt.
 

Verkeer mogelijk in beide richtingen

De binnenring wordt tijdens de werken volledig afgesloten tussen de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140). Doorgaand verkeer blijft mogelijk over één rijstrook in beide richtingen op de rijbaan van de buitenring. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.
Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone, op de middenberm en op de buitenring. De parkeerstrook op de buitenring wordt een tijdelijke pechstrook.
 

 

Meer info

Via de website www.wegenenverkeer.be/turnhout houdt het agentschap iedereen op de hoogte van de laatste stand van zaken van de werken. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV.

Datum van het bericht: maandag 06 augustus 2018
Alle nieuws