Naar inhoud

Open Monumentendag 2018

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Open Monumentendag regio noorderkempen
Op zondag 9 september 2018 is het de 30ste editie van Open Monumentendag! Ook in de 11 gemeenten van Erfgoed Noorderkempen valt er vanalles te beleven. Dit jaar is het regionale thema “Oorlog en Vrede” in het kader van het project “Het militair erfgoed leeft!” (Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed.

 In Merksplas zijn er verschillende activiteiten:

-Begeleide uitstap of rondleiding: Kolonie 5-7, op het ritme van de landlopers

-Fotozoektocht langs de Polar Bearswandeling

-Dorpswandeling ‘sporen van de oorlog’

 

Je kan per activiteit meer uitgebreide info hierover terugvinden op:

https://www.openmonumentendag.be/agenda/alle/2330-merksplas

 

Bovendien passeert de fietsrouteIn het spoor van de passeurs’ de begraafplaats van Merksplas Kolonie.

Deze fietstocht van 25 km neemt je mee in de voetsporen van de ‘Passeurs’ tussen Sint-Jozef Rijkevorsel en Zondereigen (Baarle-Hertog). 

Deze fietsroute maakt dan op haar beurt weer deel uit van een fietslus van 45 km, die je langs verschillende locaties brengt die een belangrijke rol speelden in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De route volgt grotendeels de bestaande fietsknooppunten.

Meer info over deze route kan je terugvinden op www.erfgoednoorderkempen.be/2018/08/fietsroute-in-het-spoor-van-de-passeurs-omd-2018

 

 

Bovendien kan je via deze route nog allerlei ander erfgoed in rond Merksplas te ontdekken! Zo kan je ondermeer fietsen langs tientallen bunkers, de hele smokkelroute volgen, UNESCO werelderfgoed bezoeken en zo veel meer. Nieuwsgierig wat er in onze gemeente en de regio te doen is? Een algemeen overzicht van activiteiten vind je via www.erfgoednoorderkempen.be/omd.  

Ook via www.openmonumentendag.be kan je zoeken naar activiteiten binnen en buiten de regio! 

Datum van het bericht: woensdag 08 augustus 2018
Alle nieuws