Naar inhoud

OCMW Merksplas en Ravels zoeken vrijwilligers … en nodigen je graag uit op het startmoment ‘Alleen overleven?’ op 25 september!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Overleven
Iedereen kent wel de verhalen van de buurvrouw die na het overlijden van haar man niet meer in de winkel geraakt, of de alleenstaande papa die de opvang voor zijn kind niet geregeld krijgt met zijn ploegenwerk. Moeilijk, dat is zeker!

OCMW Merksplas en Ravels proberen via het project ‘Alleen overleven?’ plattelandsarmoede bij alleenstaanden aan te pakken. Een eerste stap is het in kaart brengen van de noden bij alleenstaande ouders met gezinslast en alleenstaande ouderen.

 

“We gaan een bevraging doen bij deze mensen en zoeken nu nog extra vrijwilligers om vragenlijsten te bezorgen en op te halen bij de doelgroep”, aldus Josée Van Aert en Koen Rombouts, OCMW voorzitters Merksplas en Ravels. De vrijwilligers zullen hiervoor een opleiding krijgen en kiezen zelf hoeveel vragenlijsten ze willen bezorgen.

 

We hopen op voldoende respons zodat de resultaten de basis kunnen zijn voor concrete acties en aangepast beleid.

Op 25 september wordt het officiële startschot van het project ‘Alleen overleven?’ gegeven. Laat je welkom heten door Dhr. Bellens (gedeputeerde Provincie Antwerpen). En kom genieten van het theater ‘Ik ben iemand/niemand’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Emilie en haar gezin.

Iedereen is welkom vanaf 9.30 uur in  GC de MARc/kT, Markt 1 in Merksplas. Inkom is gratis. Wel graag vooraf inschrijven! Er wordt een bus voorzien vanuit Poppel, Ravels Eel, Ravels, Weelde, Weelde Statie en Geheul Merksplas.

 

Meer vragen
Josée Van Aert, 0478 36 69 37, voorzitter OCMW Merksplas

Koen Rombouts, 0496 80 23 99, voorzitter OCMW Ravels

Downloads

Datum van het bericht: dinsdag 04 september 2018
Alle nieuws