Naar inhoud

Werken Kerkplein, Kerkstraat en Pastorijstraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

wegenwerken
Op maandag 22 oktober begint de firma Engie Fabricom in de Pastorijstraat, Kerkstraat en Kerkplein met het aanleggen van nutsleidingen voor Telenet. Hieronder vind je alvast de nodige info die van belang is tijdens deze werkzaamheden. De vermelde data zijn louter indicatief.

Planning

De werken zullen starten op maandag 22 oktober. De totale uitvoering van de werken wordt geschat op 3 weken, tot vrijdag 9 november. In deze periode zal het fiets- en voetpad aan de kant met de oneven nummers in de Pastorijstraat vanaf de Pastoor Ceulemansstraat tot in de Kerkstraat ter hoogte van het Kerkplein niet toegankelijk zijn.

 

Omleiding

Voor de duur van de werken zullen fietsers en voetgangers die via de Pastorijstraat naar het dorpscentrum gaan, vanaf de Pastoor Ceulemansstraat een omleiding moeten volgen via de Gildestraat. Zo kunnen ze via borden de aangegeven route volgen naar de Markt, vanwaar de normale weg hervat kan worden.

De fietsers en voetgangers die van de Steenweg op Weelde via de Kerkstraat komen, kunnen tijdelijk over het fiets- en voetpad aan de overkant van de Kerkstraat richting centrum. Dit zal voor de duur van de werken gesignaleerd worden als fiets- en voetpad met 2 rijrichtingen. Zo zijn fietsers en voetgangers in de gewone rijrichting ook gewaarschuwd voor mogelijke tegenliggers. Vanaf het zebrapad ter hoogte van Fortis kunnen fietsers en voetgangers de straat weer oversteken om zo de normale route te hervatten.

De werken zullen ook een stuk via het Kerkplein gaan. De ingang van de parking op het Kerkplein en de ingang van de Carrefour Express zullen steeds bereikbaar blijven. Hier wordt voor fietsers en voetgangers slechts beperkte hinder verwacht.

Datum van het bericht: dinsdag 16 oktober 2018
Alle nieuws