Naar inhoud

Straatvinken

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Straatvinken
Op 16 mei gaan we als straatvinken aan de slag en tellen we het verkeer.

Een warme oproep

Over precies één week, op donderdag 16 mei tussen 17.00 en 18.00 uur, gaan we ook in onze gemeente als straatvinken aan de slag. Al bijna 1.800 burgers schreven zich via de site van straatvinken in om in hun straat het verkeer te tellen.

Een groot deel van de gemeenten en steden in het telgebied heeft voor dit mobiliteitsonderzoek al voldoende burgers gemobiliseerd. Merksplas zoekt nog enkele vrijwilligers die een uurtje kunnen meetellen. Als "straatvinken" ook over onze gemeente statistisch en wetenschappelijk relevante uitspraken wil doen, is het van belang dat de verkeerstelling gebeurt op voldoende plaatsen binnen onze gemeente

 

Heel wat voordelen: 

Als je mee telt, worden de gegevens mee verwerkt in de studie. Hier kan je de resultaten van 2018 bekijken. Vind je dat in jou straat te veel verkeer komt? Dan is straatvinken een unieke kans om de verkeersdrukte te registreren en mee te laten verwerken in een groot studierapport dat je zelf gratis! kan raadplegen.
Ook de gemeente kan deze cijfers raadplegen en gebruiken in het verkeer- en mobiliteitsbeleid bij bv. omleidingen, werken, mobiliteitsplannen, …. Elke telling maakt de studie dus relevanter!

 

Download de app ‘straatvinken’ of schrijf je in via www.straatvinken.be. Op de site kan je ook alle nodige informatie terugvinden.

 

Vragen? Contacteer ons via minderhinder@merksplas.be of 014 / 63 94 31.

Datum van het bericht: vrijdag 10 mei 2019
Alle nieuws