Naar inhoud

Vernieuwing asfalt Steenweg op Hoogstraten en Langenberg (N124)

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

omleiding
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op de N124 in Merksplas en Wortel (Hoogstraten) het wegdek vernieuwen. De werken situeren zich op de N124 Steenweg op Hoogstraten en Langenberg.

Dit tussen de Wijntuinstraat en J. Mertensstraat in Merksplas en Neerven in Wortel (Hoogstraten). Het wegdek wordt eerst 10 cm afgefreesd en vervolgens voorzien van 2 nieuwe lagen asfalt. Tenslotte worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

 

Het vernieuwen van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

 

Om de impact op het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, werd gekozen voor een zo kort mogelijke uitvoeringstermijn. De rijwegvernieuwing op de N124 wordt uitgevoerd in 9 dagen vanaf 1 juli.

 

Men werkt voornamelijk overdag (tussen 06u en 19u) en mogelijk ook ’s nachts. Ook tijdens het weekend zal doorgewerkt worden. Tijdens de eerste 2 werkdagen zal men enkel frezen. Vanaf woensdag starten ook de asfalteringswerken.

Opgelet: Asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning wijzigen.

 

Minderhinder – maatregelen: nachtwerk en omleiding

De werkzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer voor de volledige duur van de werken. Er geldt een omleiding tussen Merksplas en Hoogstraten via Rijkevorsel. Bestuurders vanuit Wortel kunnen via Hoogstraten ook op de omleiding geraken. De fietspaden langs de N124 blijven wel steeds toegankelijk in beide richtingen.

 

Geluidshinder

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden e werken ook gedeeltelijk ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. De keerzijde is dat omwonenden ook nachtelijke geluidshinder kunnen ondervinden van de werken. We wensen ons te verontschuldigen voor eventuele hinder die u ondervindt.

 

Bereikbaarheid in de werfzone?

Percelen en doodlopende zijstraten in de werfzone zullen niet bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen vanop de N124 voor de volledige duur van de werken. Bewoners of bezoekers kunnen hun voertuigen parkeren in de dichtstbijzijnde straat. De schaarse momenten dat de aannemer niet aan het werk is, zijn percelen in de werfzone tijdelijk bereikbaar, uitgezonderd na asfalteringswerken.

Afspraken over noodzakelijke bereikbaarheid kunnen gemaakt worden met de verantwoordelijke van de aannemer. Die zal de contactgegevens nog verspreiden via brief in de week voor de start. Met vragen op voorhand kan je steeds via onderstaande link bij Agentschap Wegen en Verkeer terecht door een contactformulier op de website in te vullen.

 

De aannemer staat in de werfzone ook in voor de afvalophaling. Gelieve uw vuilnis zeker de avond voordien aan te bieden, aangezien de kans bestaat dat dit ’s morgens zeer vroeg zal worden opgehaald.

De postbedeling zal geen hinder ondervinden.

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog steeds wijzigen. De meest actuele informatie kan u steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/merksplas.

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kan ons steeds op een eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier

 

AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Datum van het bericht: maandag 03 juni 2019
Alle nieuws