Naar inhoud

Mijn huis en ik worden ouder! Wat nu?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Sociaal Huis Merksplas - logo
Infosessie rond zo lang mogelijk zelfstandig wonen op maandagvoormiddag 14 oktober.

Woningaanpassing

Studies wijzen uit dat de meeste ouderen zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven wonen. En terecht, de eigen woning is hun thuis. Met het ouder worden verlopen bepaalde zaken vaak wel moeilijker. Dan kan het handig zijn om enkele aanpassingen te doen aan je woning zoals het vervangen van je bad door een inloopdouche, het verhogen van je toilet, het installeren van een traplift, …

Zulke kleine aanpassingen kunnen je leven vaak enorm vereenvoudigen.

Daarnaast heb je ook recht op een aantal premies die de kosten van deze verbouwingen kunnen drukken. Tijdens dit infomoment worden zowel de aanpassingen, als de adviesmogelijkheden en de premies toegelicht.

 

Sociaal Huis Merksplas

Ook ondersteuning van het Sociaal Huis van Merksplas kan een enorme hulp zijn om langer thuis te blijven wonen. Met een eigen poetsdienst, maaltijdbedeling en andere initiatieven kan langer thuis wonen betaalbaar en haalbaar blijven. Ook de diverse sociale activiteiten die worden aangeboden, maken Merksplas tot een fijne gemeente voor de (actieve) senior. Tijdens het infomoment worden alle diensten en de eventuele kostprijs eraan verbonden, toegelicht.

 

Zorgwonen

Denk je eraan om bij een familielid in te gaan wonen of jongvolwassen kleinkinderen in huis te nemen om een zorgrelatie uit te bouwen? Welke mogelijkheden heb je dan? En wat zijn de gevolgen van samenwonen in een zorgrelatie? Deze nieuwe woonvorm met al zijn mogelijkheden wordt eveneens toegelicht tijdens de infosessie.

 

Praktisch

Het infomoment gaat door op maandag 14 oktober om 10.00 uur in GC De MARc/kT (grote zaal), Markt 1 in Merksplas (voorafgaand aan het eet- en beweegmoment). De infosessie, evenals het eet- en beweegmoment zijn gratis. Vooraf inschrijven voor het eet- en beweegmoment is wel noodzakelijk.

Inschrijven kan op het Sociaal Huis van Merksplas:

Markt 11, 2330 Merksplas

tel. 014 63 94 80
sociaalhuis@merksplas.be

Datum van het bericht: maandag 14 oktober 2019
Alle nieuws