Naar inhoud

11.11.11 actie in Merksplas

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

campagnebeeld 11.11.11
Merksplas Mondiaal steunt 11.11.11 met een aantal acties in november 2019!

Dit jaar gaan we met de campagne naar het hart van 11.11.11: we zetten changemakers wereldwijd op een voetstuk. Waarom? Omdat ze meer dan ooit onder druk staan en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.

Passy verdedigt met haar organisatie Aidprofen vrouwenrechten in Congo. Red is met ICSC pleitbezorger voor een doortastend klimaatbeleid in de Filipijnen en wereldwijd. Met Radio Maendeleo geeft Thaïs Congolezen een stem. Esperanza strijdt met Acción Ecológica tegen petroleumontginning in de Amazone. Awad geeft met Totol Syriërs weer een toekomstperspectief in het verwoeste Raqqa. Deze krachtige bewegingen en de mensen die hen sterk maken, zetten we dit jaar in de schijnwerpers.  

Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid voor meningsuiting onder druk te staan. Net daarom zijn deze changemakers belangrijker dan ooit en voeren wij campagne.

Ontdek hoopvolle verhalen van changemakers wereldwijd Lees hun verhaal op www.11.be/changemakers.

Steun onze changemakers 11.11.11 en haar leden steunen changemakers in hun strijd voor een duurzame en leefbare toekomst.

STEUN tijdens de campagneweek van 1 tot 11 november onze 20.000 vrijwilligers die geld inzamelen voor 11.11.11. Of stort een bijdrage op BE30 0000 0000 1111 of via www.11.be/steunen.

STEUN de onderstaande acties in Merksplas

  • Soepverkoop op 9 november tussen 9.00 en 13.00 uur op diverse locaties.
  • Ontbijt op 10 november in de Chapeau

  

MERKSPLAS MAAKT SOEP voor een betere wereld.

Zoals ieder jaar maakt Merksplas soep, recept voor een betere wereld, een initiatief van Merksplas Mondiaal met de steun van de landbouwraad, de Chiro Merksplas en de gemeente Merksplas.

Merksplas Mondiaal verkoopt de soep op za 9 november tussen 9 en 13 uur op diverse locaties in Merksplas.

Dit jaar zal de soep extra smaken gezien deze op 9 november gekruid wordt door een optreden van IMPESANT tussen 11 en 12 uur op de Markt. Bovendien kan je de soep niet enkel per liter (5 euro) kopen maar kan je ook aan onze drankstand terecht voor een tas warme soep met brood (3 euro).

We zoeken voor deze soepactie trouwens nog extra handen op do 7 november en zaterdag 9 november! (invulstrookje)

Ik wil graag meewerken:

0 aan het snijden en kookklaar maken van de soepgroenten op do 7 november vanaf 19 uur (polyvalente zaal Spelewei, Schuttershofstraat)

0 aan het verkopen van de soep op de verschillende verdeelpunten op za 9 november van 9.30 tot 13.00 uur

Naam: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Adres: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Email:……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Opmerkingen:……………………………………………………………………………………………………………………………………...

Wil je de handen uit de mouwen steken, gelieve dit invulstrookje te bezorgen aan de cultuurdienst (eerste verdieping gemeentehuis, Markt 1, 2230 Merksplas) of via cultuur@merksplas.be tegen 4 november 2019.

Wie trouwens pompoenen kan missen, kan deze inleveren op do 7 november om 19 uur in de polyvalente zaal Spelewei in de Schuttershofstraat. Wij verwerken ze maar al te graag in onze soep!

(H)EERLIJK ONTBIJT IN DE CHAPEAU tvv 11.11.11

De CHAPEAU (Steenweg op Turnhout) biedt met de steun van Merksplas Mondiaal op 10 november een (H)eerlijk ontbijtbuffet aan . Je kan ontbijten in twee beurten nl. om 8 en 9.30 uur. Wie wil aanschuiven, betaalt 15 euro. Voor kinderen jonger dan 10 jaar is dat 10 euro. Je schrijft best in voor 6 november en vermeld daarbij de beurt wanneer je wil komen ontbijten via coopuweigencafe@gmail.com

Betaling kan ter plaatse.

Datum van het bericht: vrijdag 25 oktober 2019
Alle nieuws