Naar inhoud

De gemeente Merksplas bouwt op de site “Parochiehuis”

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schets assistentiewoningen
13 assistentiewoningen, een kantoorruimte en een boven- en ondergrondse parking

De gemeente Merksplas heeft alle procedures doorlopen en een vergunning verkregen voor het bouwen van 13 assistentiewoningen, een kantoorruimte en een boven- en ondergrondse parking op de vroegere site “Parochiehuis” en de parking achter het rusthuis Binnenhof.

De aannemer voor de kelderwerken en algemene bouwwerken liggen ook reeds vast en zij zullen de werken starten op 2 december 2019. Er wordt een ondergrondse parking voorzien  met 14 afgesloten parkeerplaatsen voor de kantoorruimte en de assistentiewoningen, 4 afgesloten parkeerplaatsen voor de wijkpost Politie Merksplas en 22 publieke parkeerplaatsen.

Bovengronds zullen er ook terug 34 publieke parkeerplaatsen voorzien worden op de huidige parking achter het rusthuis Binnenhof. Er wordt ook een overdekte fietsenstalling voorzien.

Op het gelijkvloers krijgt EBEM (Elektriciteitsbedrijf Merksplas) zijn kantoren.

Op de 1e, 2e en 3e verdieping worden 13 assistentiewoningen voorzien.

Voor de uitvoering van deze werken zal de parking achter het rusthuis Binnenhof niet meer toegankelijk zijn vanaf 2 december tot het einde van de werken.

De halte van de lijn zal gedurende de ganse periode van de werken voorzien worden aan Leopoldstraat 16-18. De fietsenrekken die aan de vroegere site Parochiehuis worden verplaatst naar de hoek van de Leopoldstraat met de Albertstraat.

   

Let op: Je kan je nog niet aanmelden voor deze assistentiewoningen. De moment wanneer dit mogelijk wordt, zal ook via deze  nieuwsbrief worden gecommuniceerd.

De werken zullen vermoedelijk tot half 2021 duren.

Datum van het bericht: maandag 25 november 2019
Alle nieuws