Naar inhoud

Bouw assistentiewoningen te Leopoldstraat 10-12 en parking Binnenhof

Toekomstige assistentiewoningen
Vanaf maandag 2 december start aannemer Bouwprojecten Bruynen NV met de bouw van assistentiewoningen en ondergrondse parking. Deze werken vinden plaats op de site van het vroegere parochiehuis en de publieke parking achter rusthuis Binnenhof. De gemeente Merksplas is bouwheer van dit project.

Als gevolg van deze werken wordt de Albertstraat tijdelijk afgesloten aan de kant Bevrijdingsstraat met een tijdelijke inrichting. De straat wordt dus enkel toegankelijk via de Leopoldstraat voor in- en uitgaand verkeer voor de duur van de werken. Voor fietsers en voetgangers blijft de doorsteek naar de Bevrijdingsstraat wel mogelijk.

In de Leopoldstraat zullen vanaf januari 2020 de parkeerplaatsen voor de bouwsite gereserveerd worden voor de werken. Het schuilhuisje van De Lijn en bijhorende halte worden verplaatst naar het einde van de parkeerstrook (ter hoogte van Belfius). Er wordt tijdelijk fietsenparking voorzien op de hoek van Albertstraat/Leopoldstraat op het grasveldje.

De parkeerplaatsen van rusthuis Binnenhof, die nu als publieke parking dienen, zijn tijdens de werken niet beschikbaar. De parkeerplaatsen die niet binnen de werfzone vallen, worden gereserveerd voor bezoekers van rusthuis Binnenhof.

Bij vragen en/of klachten over dit project en de hinder als gevolg van kan u steeds terecht bij de Technische Dienst van de gemeente via technische.dienst@merksplas.be. Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan u ons ook telefonisch bereiken via 014 / 63 94 36 of aan het loket van de technische dienst.

Datum van het bericht: vrijdag 29 november 2019
Alle nieuws