Naar inhoud

UPDATE OMLEIDING AUTO'S!!! Wegenwerken Steenweg op Turnhout (N124)

Stwg op Turnhout
Vanaf maandagochtend 4 mei tot eind oktober 2020 wordt op de N124 Steenweg op Turnhout tussen de aansluiting met de Wolfstraat en huisnummer 127 de weg afgesloten voor al het verkeer van Merksplas naar Turnhout door werken.

De werken zullen vermoedelijk duren tot einde oktober. Verkeer komende van Turnhout richting Merksplas blijft gedurende de hele periode van de werken mogelijk.

Auto's en vrachtverkeer

Het verkeer in de richting van Turnhout zal niet langer worden afgeleid naar Beerse. De omleiding loopt vanaf vrijdag 15 mei via Steenweg op Weelde (N132) - Steenweg op Baarle-Hertog (N119) - Kempenlaan (R13). Het verkeer dat komt van Hoogstraten wordt vanaf de Pastorijstraat afgeleid naar de Steenweg op Weelde. Het verkeer dat komt van Rijkevorsel wordt via de Schuttershofstraat - Kerkstraat en zo gestuurd richting de Steenweg op Weelde. Het verkeer dat komt van Beerse rijdt via Leopoldstraat - Kerkstraat richting Steenweg op Weelde. Het verkeer dat van Turnhout komt, kan richting Merksplas blijven rijden.

Fietsers


Als fietser kan je de fietspaden gewoon blijven gebruiken. Indien nodig wordt er signalisatie geplaatst om over te steken ter hoogte van de werken.

Openbaar vervoer


Buslijnen 430 en 432 worden omgeleid via de Kleiryt - Opstal - Hoevestraat - Koekhoven. Deze haltes worden tijdens de werken niet langer bediend:

  • Merksplas Bareeltje
  • Merksplas Moerstraat
  • Merksplas Opstal
  • Merksplas Meyenbos


Ter vervanging voorziet de Lijn enkele tijdelijke vervanghaltes:

  • Halte Kleiryt in de Leopoldstraat (zie plan)
  • Halte Bredestraat in Opstal, juist voorbij de Bredestraat (zie plan)


Halte Koekhoven is de eerste halte op het normale tracé. Voor de bussen van de Lijn die van Turnhout naar Merksplas rijden verandert er niets.

Downloads

Datum van het bericht: donderdag 14 mei 2020
Alle nieuws