Naar inhoud

Straatvinken: hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Foto straatvinken
De ringland academie, KU Leuven en Universiteit Antwerpen organiseren samen de vijfde editie van 'Straatvinken', het project met burgers rond mobiliteit. Burgers kunnen op donderdag 19 mei tussen 17.00 en 18.00 uur het verkeer in hun straat tellen.

Eén uur tellen

Heb je een uurtje vrij op donderdag 19 mei, vink dan aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen door je straat passeren. Registreer je eerst via de website. Je moet er je gegevens achterlaten en aangeven in welke straat je zal tellen.


Met tel-app of met pen en papier

Heb je een smartphone of tablet? Dan kan je gebruikmaken van de handige tel-app. Er is ook een papieren telformulier voorzien. Dat kan je afprinten en gebruiken tijdens het tellen.


Voor de Modal-split

Tegen 2030 willen we in onze vervoersregio een modal split van 50/50 bekomen. Dat wil zeggen dat 50% van het vervoer op onze wegen duurzaam moet gebeuren, zijnde: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. De andere 50% blijft weggelegd voor de auto.

Door te Straatvinken brengen we samen met jou hoe die modal split op dit moment in jouw straat of omgeving verdeeld is.


Doe ook de leefbaarheidsbevraging

Na het tellen kan je ook de leefbaarheidsbevraging 'straat-O-sfeer' invullen. Aan de hand van enkele verrassende vragen krijg je een goed beeld van de leefbaarheid van je eigen straat. 


Meer weten?

Wil je meer info over Straatvinken? Surf dan naar hun website en kom er alle sin detail te weten.

Datum van het bericht: woensdag 27 april 2022
Alle nieuws