Naar inhoud

Vernieuwing kruispunt Veldenbergstraat - Lochtenberg - Steenweg op Hoogstraten

Stwg. op Hoogstraten
Agentschap Wegen en Verkeer zal van maandag 15 juni t.e.m. vrijdag 11 juli wegenwerken uitvoeren op de N124 Steenweg op Hoogstraten ter hoogte van de middengeleider met de aansluiting van de Veldenbergstraat en Lochtenberg. Het wegdek wordt over een lengte van 100 meter opgebroken en heraangelegd.


In 2 fases

De werken worden uitgevoerd in 2 fases, per rijrichting. Er wordt gebruik gemaakt van werflichten zodat het verkeer beurtelings kan blijven passeren.

Eerste fase

Op maandag 15 juni wordt gestart met de eerste fase van de werken in de rijrichting naar Merksplas. De Veldenbergstraat zal hierbij  ook afgesloten worden voor het verkeer. De Veldenbergstraat blijft wel toegankelijk langs de andere zijde. Fietsers die naar Merksplas rijden, moeten de werfzone tijdelijk oversteken.

Tweede fase

De tweede fase van de werken start eind juni. Dan zal de rijrichting naar Hoogstraten worden opgebroken en vernieuwd worden. Hierbij zal de Lochtenberg afgesloten worden. Fietsers die naar Hoogstraten rijden, zullen in deze fase de rijbaan ter hoogte van de werken moeten oversteken.

Alternatieve route voor fietsers

De gemeente biedt een alternatieve route aan voor fietsers. Er wordt een doorsteek voorzien op het einde van de Veldenbergstraat, vlak voor de bocht die uitkomt op de Steenweg op Hoogstraten. Deze doorsteek is langs beide kanten bereikbaar en we hebben de nodige maaiwerken uitgevoerd zodat de doorgang terug vrij is.

Het is een voorlopige oplossing maar het biedt wel een veilig alternatief om de werken te omzeilen. Je moet zo maar één keer oversteken om terug aan de juiste kant van de rijbaan terecht te komen. Fietsers die van Hoogstraten richting Merksplas fietsen kunnen via de Veldenbergstraat verder fietsen en het centrum van Merksplas bereiken.

Je kan hier een plan van de alternatieve route terugvinden.

Ook werken in Wortel

Agentschap wegen en verkeer zal vanaf maandag 29 juni aan dezelfde weg ook werken uitvoeren in Wortel. Over een afstand van drie kilometer krijgen Langenberg - Worteldorp - Klinketstraat - Gelmelstraat een nieuwe asfaltlaag. De werken duren twee weken en gebeuren in drie fases om de bereikbaarheid te garanderen.
De werkzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute naar Rijkevorsel. De fiets- en voetpaden blijven wel gewoon toegankelijk.

Weersafhankelijk

Asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. Regenweer kan dus invloed hebben op de planning van de geplande werken. 

Nuttige links

Via deze link kan je extra informatie terugvinden over de werken in Merksplas.

Via deze link kan je extra informatie terugvinden over de werken in Wortel-Hoogstraten.

Datum van het bericht: dinsdag 09 juni 2020
Alle nieuws