Naar inhoud

Opening toeristisch herfst- en winterseizoen

Foto Rondje Vagebond
Straffeloos slenteren op het domein van Merksplas-Kolonie. Om de opening van het toeristisch herfst- en winterseizoen in te zetten organiseren we op zondag 27 september 'Rondje Vagebond'. Je kan tussen 10.00 - 18.00 uur komen ontdekken wat voor moois Merksplas-Kolonie te bieden heeft.Je kan kiezen uit 2 wandelingen van 4,5 of 7,5 km met gratis toegang tot:


Bezoekerscentrum Kolonie 5-7:

  • Maak kennis met de verhalen van de echte landlopers, het verleden en de renovatie van Merksplas-Kolonie.


Gevangenismuseum (van 13.00 tot 18.00 uur):

  • Ontdek het wel en wee van de Klosjaars.


Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’:

  • Volg de gemarkeerde wandeling of slenter er vrij rond. De tuin heeft uitzonderlijke collecties van hortensia’s, pioenrozen,


Bezienswaardigheden:

  • Ringwal, voormalig Schooltje, cipierswoningen, Biesven, Strafinrichting,…


Stops in Brasserie Colonie 7, het tuincafé in de plantentuin, Café Breebos:

  • Proef een Vageblond, een special coffee Breebos, een kruidenthee of andere dranken aan democratische prijzen.


Voor meer info en de gratis toegangs- en wandelkaart kan je terecht in de tent van Toerisme Merksplas. Die stellen we op aan Bezoekerscentrum Kolonie 5-7.


Op de korte wandeling is er een kinderzoektocht (tot 12 jaar) uitgezet waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Kom verkleed als ‘landloper’!


Bijkomend is er om 10.00 uur een inhuldiging van drie toeristische infoborden aan het bezoekerscentrum, nl. een plattegrond met bezienswaardigheden, een bord met themawandelingen en het wandelnetwerk en een bord met de Landlopersfietsroute en het fietsnetwerk.


Aansluitend om 10.30 uur zal er hulde gebracht worden aan het Monument van John  Harper ter herdenking van de Bevrijding anno 1944.


De coronamaatregelen zijn van toepassing. Zo worden er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten in het bezoekerscentrum, in het Gevangenismuseum en in de plantentuin op hetzelfde moment. Vergeet niet de hygiëneregels toe te passen en we vragen iedereen een mondmasker bij te hebben en te dragen indien nodig. Op de wandelingen is er voldoende ruimte om de social distancing te bewaren.

Datum van het bericht: maandag 07 september 2020
Alle nieuws