Naar inhoud

Aanleg fietspaden en riolering Koekhoven Zuid

Koekhoven
Op dinsdag 3 november 2020 start Vermetten Wegenbouw NV met ingrijpende werken op Koekhoven.

Vanaf de aansluiting met de Steenweg op Turnhout tot voorbij Lievekenshoek komt er langs beide zijden van de rijbaan een vrijliggend fietspad, dat op de meeste plaatsen van de rijbaan wordt gescheiden met een groenzone.
Ook de riolering wordt aangepakt en vernieuwd tot een hedendaags rioleringsstelsel met gescheiden afvoer. Op Koekhoven zullen deze in de berm gelegd worden, maar in bepaalde zijstraten zal ook het wegdek worden opgebroken.

In verschillende fases

De werken verlopen in verschillende fases:

  • Fase 0: Werken aan de nutsleidingen (reeds sinds september begonnen)
  • Fase 1: Riolering en fietspad Bosduif tot Hoevestraat (start 03/11)
  • Fase 2: Riolering en fietspad Hoevestraat tot net voorbij Lievekenshoek
  • Fase 3: Zijstraten (Marckstraat, Horst, Lievekenshoek, Langstraat)


Over de exacte timing van de verschillende fases zal de aannemer tijdig met de bewoners communiceren. De werken zijn weersafhankelijk, maar we verwachten dat deze zullen duren tot in de zomer van 2021.

Omleiding

Koekhoven wordt een afgesloten werfzone. We raden je aan de omgeving zo veel mogelijk te vermijden.
Het verkeer dat normaal de doorsteek wil maken richting Steenweg op Weelde en niet in de werfzone moet zijn, wordt omgeleid via Turnhout of het centrum van Merksplas richting Steenweg op Weelde. Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren, al raden we dit om veiligheidsredenen ten sterkste af. Moet je toch te voet of met de fiets in de buurt zijn, pas dan goed op. Probeer steeds oogcontact te maken met bestuurders van zware machines zodat ze gezien hebben dat je wil passeren.

Tonnagebeperking omliggende straten

Er wordt een tonnagebeperking voorzien voor de volledige zone tussen het centrum en Koekhoven om zwaar sluipverkeer te vermijden. Daarvoor worden de nodige borden geplaatst. De politie zal toezien op het naleven van deze beperking en verbaliseren waar nodig.

Tijdelijk geen verlichting

De verlichtingspalen worden ook vervangen. Tijdens de hele periode van de werken zal het dus donker blijven op Koekhoven. Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker als je er met de fiets of te voet moet passeren.

Datum van het bericht: donderdag 29 oktober 2020
Alle nieuws