Naar inhoud

Merksplas versiert het gemeentehuis voor pleegzorg

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Logo pleegzorg
Tijdens de week van de Pleegzorg, van 13 tot 22 november, zet ons gemeentebestuur pleegzorg extra in de kijker in het gemeentehuis. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeente wil de gemeente Merksplas, samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.

Om die zoektocht te ondersteunen krijgt het gemeentehuis van 13 tot 22 november een kleine make-over. Enkele leuke posters, stickers en vlaggenlijnen van pleegzorg zullen het gemeentehuis opvrolijken. Met de actie willen we onze inwoners laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be. Je kan op deze website inschrijven voor een infoavond of een infopakket aanvragen.

Datum van het bericht: woensdag 11 november 2020
Alle nieuws