Naar inhoud

De gele doos, nu ook in Merksplas!

Gele doos
Merksplas tekende, samen met 20 andere gemeenten in de Kempen in op ‘de gele doos’. Dat is een initiatief van het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen, provincie Antwerpen en Welzijnszorg Kempen.

Alle 70-plussers die in Merksplas wonen kunnen zo’n doos krijgen. Je moet ze in je koelkast leggen en er belangrijke (medische) informatie in bewaren. Bij de gele doos komt een sticker die je aan de binnenkant van je voordeur moet kleven. Zo weten de hulpdiensten dat er een gele doos in je koelkast ligt.

Uitnodiging per brief

 Ben je 70 jaar of ouder, dan krijg je een brief in je brievenbus. Vul het invulstrookje dat bij de brief zit in en ga ermee naar één van de plaatselijke apothekers. Die zullen op vraag van OCMW Merksplas de gele dozen bedelen vanaf 1 juni. De gele doos is volledig gratis.

Bewaar er je belangrijke (medische) informatie in

In de gele doos bewaar je medische informatie en andere gegevens over jezelf. Wanneer thuiswonende ouderen in nood verkeren of vermist zijn, vinden hulpverleners van brandweer, politie, ambulance- en andere diensten soms moeilijk de nodige informatie om snel en gepast te reageren. Met de informatie die ze in de gele doos vinden, kunnen ze sneller handelen als je in nood bent, je familie verwittigen, informatie geven aan spoeddiensten of gerichter op zoek gaan naar jou als je vermist bent.

Datum van het bericht: dinsdag 01 juni 2021
Alle nieuws