Naar inhoud

De Polar Bearswandeling

Polar Bears
Van 1 tot 25 september zet Toerisme Merksplas vzw de themawandeling Polar Bears op basis van de wandelknooppunten extra in de verf in het kader van hun 25 jaar bestaan. Het gaat over de lus ‘John Harper’ van 8 km lang op grondgebied Merksplas.

Deze wandeling brengt hulde aan de bevrijders van WO2. De route volgt de verkennings- en naderingswegen via de Blakheide naar het slagveld bij de ringwal van Merksplas-Kolonie.


Wedstrijd

Starten kan aan Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’, Café Breebos of Ijssalon De Blakheide. Op deze startplaatsen vind je het deelnameformulier met de te volgen route op. Na de wandeling kan je het formulier ingevuld terug inleveren op de startplaats. Deelnemen is gratis. Bovendien maak je kans op een leuke prijs!


Kransneerlegging met geanimeerde wandeling

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 26 september in ‘Plantentuin De Kleine Boerderij’ omstreeks 16.30 uur. De uitreiking wordt voorafgegaan door een geanimeerde, begeleide wandeling met hulde en kransneerlegging om 15.00 uur aan het monument van John W. Harper ter herdenking aan de Polar Bears, maar ook aan de Poolse en andere bevrijders van ons dorp. Meer info hierover volgt later.


Meer info

Infokantoor Toerisme

Markt 1

014 63 94 77

toerismemerksplas@skynet.be

www.toerismemerksplas.be

Datum van het bericht: woensdag 08 september 2021
Alle nieuws