Naar inhoud

Merksplas kermis 2021

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Foto kermis
Dit weekend begint Merksplas kermis. Merksplas is één van de laatste gemeentes van het kermisseizoen. We zien in onze buurdorpen dat de mensen terug de smaak te pakken hebben en genieten van dit volksfeest. We hopen dat onze kinderen opnieuw volop hun hartje kunnen ophalen bij hun favoriete kramen.
Regels versoepeld vanaf 1 oktober

Vanaf oktober kunnen we van meer vrijheid genieten. Zo kan je de kermis zonder mondmasker bezoeken. Aan de mensen wordt meer eigen verantwoordelijkheid gegeven: als je je beter voelt met een mondmasker of als het er te druk is, aarzel dan niet om toch je mondmasker op te zetten.


Op de kermis zal je aan verschillende kramen je handen kunnen ontsmetten. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Ook vragen we je om de afstandsregels zoveel mogelijk te blijven respecteren.


Prikkelarm moment

Voor veel mensen is een overvloed aan licht en geluid een heuse kwelling. Daarom organiseren we op woensdag 6 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur, samen met de foorkramers, twee prikkelarme uren. Zo kan iedereen die niet van lawaai houdt, of moeite heeft met het filteren van alle indrukken die je op een kermis kan opdoen, toch ook genieten van een leuke kermisuitstap, want Merksplas kermis is er voor iedereen!


Openingsdagen kermis

De kermis is geopend op volgende dagen:

  • Zaterdag 2 oktober
  • Zondag 3 oktober
  • Maandag 4 oktober
  • Dinsdag 5 oktober
  • Woensdag 6 oktober
  • Zaterdag 9 oktober
  • Zondag 10 oktober


Verkeersregeling

  • Schuttershofstraat: tijdens de volledige kermisperiode afgesloten ter hoogte van de Markt. De rest van de straat blijft tot daar toegankelijk met de fiets of met de auto.
  • Leopoldstraat en Kerkstraat: tijdens de openingsuren van de kermis (12.00 - 21.00 uur) afgesloten ter hoogte van de kermiszone. De lokale handelaars blijven bereikbaar met de fiets of met de auto.
  • Vogelpik: Heel het centrum van Merksplas (Leopoldstraat, Kerkstraat en Pastorijstraat) wordt autovrij gemaakt tussen 11.30 - 23.00 uur.


Doorgaand verkeer dat richting Hoogstraten, Rijkevorsel, Turnhout of Beerse wil rijden, moet een omleiding volgen via de Leest.


Iets gaan drinken

Verschillende horecazaken in het dorp bieden een kermisprogramma aan. Het gemeentebestuur zat met de cafébazen samen om hun plannen te bekijken en goede afspraken te maken.

Zo zullen de optredens tot 01.00 kunnen op de terrassen en in de tenten. Daarna kan men nog muziek spelen met een decibelbeperking tot 03.00 om dan om 03.00 de muziek te stoppen.


Het gemeentebestuur wenst alle inwoners een heel fijne kermis toe!

Datum van het bericht: woensdag 29 september 2021
Alle nieuws