Naar inhoud

Vernieuwing wegdek Leopoldstraat en Kerkstraat (N124)

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Leopoldstraat
Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet van vrijdagavond 22 oktober tot en met zondag 24 oktober een structureel onderhoud van de Leopoldstraat en de Kerkstraat (N124) in Merksplas.
Het wegdek tussen het kruispunt met de Pastoor Ceulemansstraat en de Pastorijstraat tot vlak voor de rotonde met de Steenweg op Turnhout krijgt een nieuwe asfaltlaag. Deze vernieuwing verhoogt de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor de weggebruiker.


Wegdek wordt in 1 weekend vernieuwd

Het wegonderhoud op de Leopoldstraat en Kerkstraat is ingepland vanaf vrijdagavond 22 oktober om 21 uur tot en met zondag 24 oktober 2021. In één weekend worden de freeswerken en asfalteringswerken uitgevoerd.
 
Opgelet: deze werkzaamheden zijn erg weersgevoelig. De planning kan dus nog wijzigen.


Werfzone afgesloten voor verkeer

Tijdens de werken is de werfzone afgesloten voor doorgaand verkeer en dit vlak na het kruispunt van de Pastoor Ceulemansstraat met de Pastorijstraat tot vlak voor de rotonde met de Steenweg op Turnhout. Het kruispunt Kerkstraat (N132) en Pastorijstraat (N124) wordt afgesloten tijdens de werken. De rotonde blijft wel bereikbaar.
 
Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen de werfzone passeren over het voetpad of het fietspad. De straat oversteken is wel niet mogelijk tijdens de asfaltwerken.


Omleiding doorgaand en lokaal verkeer

Doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via N124 - N14 - N12 - N132 en N124.Plaatselijk verkeer kan de omleiding via de Leest volgen, zoals voorzien was tijdens de kermis in het centrum.


Bereikbaarheid woningen in werfzone

Vanaf vrijdagavond 22 oktober om 21 uur tot en met zondag 24 oktober 2021 wordt het wegdek geasfalteerd en is er geen doorgang mogelijk in de werfzone met de wagen, ook niet voor de bewoners. Garages en opritten van woningen zijn dan niet toegankelijk. Plaats je wagen tijdig buiten de werfzone, zodat je niet ingesloten geraakt. Ook de zijstraten lopen dat weekend dood op de werfzone, maar blijven bereikbaar via de andere zijde van de zijstraat.


Openbaar vervoer: De Lijn

Deze werken hebben een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op www.delijn.be vind je steeds de meest recente informatie terug. Of via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan je jezelf inschrijven om automatisch op de hoogte te blijven van de wijzigingen van jouw specifieke buslijn(en).


Nog vragen?

Stel die dan via het contactformulier van Agentschap Wegen en Verkeer of via onze dienst mobiliteit (014 63 94 39).

 
Datum van het bericht: maandag 11 oktober 2021
Alle nieuws