Naar inhoud

EagleBe: een nieuw, dynamisch en gebruiksvriendelijk digitaal evenementenplatform

EagleBe inname openbaar domein
Merksplas is een bruisende gemeente waar vaak feestjes, fuiven, dorpsfestiviteiten en kermissen georganiseerd worden. De gemeente wil al die evenementen voortaan centraliseren in een softwarepakket zodat je als organisator een overzicht krijgt van de nodige aanvragen.

Welk evenement vraag ik aan bij de gemeente?


Organiseer je een fuif, concert/optreden, festival, voorstelling, sportactiviteit , braderij, (rommel)markt, buurtfeest… dat plaatsvindt op openbaar domein of op privéterrein en publiek toegankelijk is, dan is het nodig om voortaan je toelating aan te vragen via het online evenementenplatform ‘EagleBe’.


Waarom een evenementenplatform?

De laatste jaren worden de evenementen in ons dorp almaar grootser en professioneler aangepakt. Daar komen voor organisatoren meer en meer verplichtingen bij kijken. Door de strenge regelgeving zie je vaak door de bomen het bos niet meer. In EagleBe kan je eenvoudig een toelating voor een evenement digitaal aanvragen of eventuele bijkomende vergunningen zoals: een geluidsafwijking, inname openbaar domein… Met het systeem willen we vooral naar een gebruiksvriendelijkere manier van werken gaan voor onze diensten én onze burgers.


Veel eenvoudiger aanvragen van evenementen

Naast het digitaal aanvragen van je evenement kan je ook je evenement opvolgen. In het verleden moest je nogal wat papierwerk in orde brengen en had je vaak geen idee wat de status van je aanvraag was. Nu doorloop je enkel de stappen die relevant zijn voor jouw evenement en je kan je dossier op elk tijdstip opslaan en later verder gaan of het in de toekomst opnieuw raadplegen en hergebruiken. Heel handig dus als je elk jaar wederkerende evenementen organiseert.


De vrijetijdsdienst behandelt jouw dossiers

Ze verzamelen de nodige adviezen, leggen je aanvraag voor aan het college van burgemeester en schepenen en ze brengen jou als organisator en alle betrokken diensten op de hoogte over de beslissing. Via e-mail word je op de hoogte gehouden over de verdere afhandeling van je aanvraag.


De belangrijkste voordelen van EagleBe op een rij

  • Je kan je aanvraag altijd en overal indienen (pc, tablet, smartphone);
  • Je kan je oude aanvragen kopiëren en aanpassen om een nieuwe aanvraag in te dienen;
  • Je kan de status van je dossier zelf opvolgen;
  • Je kan meteen zien of er reeds andere zaken op het openbaar domein zijn ingepland waarmee je rekening moet houden.


Tip:
maak een account aan via: www.merksplas.be/evenementen, zo geniet je optimaal van alle bovenstaande voordelen en worden ook alle contactgegevens automatisch ingevuld.


Meer info

Vrijetijdsdienst
vrijetijd@merksplas.be
014 63 94 42

Datum van het bericht: dinsdag 12 oktober 2021
Alle nieuws