Naar inhoud

Kerstwandelingen 2021 - 2022

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Foto winterwandeling
Toerisme Merksplas vzw organiseert van 15 december tot en met 9 januari 2022 opnieuw hun Kerstwandelingen. Onderweg kan je genieten van de natuur, leuk gezelschap en je kan de kerstsfeer opsnuiven bij de verschillende tussenstops.

Komen er dit jaar weer 18.000 wandelaars naar de kerstwandelingen in Merksplas en Zondereigen? De inrichters van Toerisme Merksplas vzw denken van wel en hopen dit aantal zelfs te kunnen overschrijden. De wandeltocht tussen vier kerststallen over veld- en boswegen is ondertussen een echte wandelklassieker geworden. De talrijke stappers vinden het steeds heel gezellig om met familie, vrienden of kennissen de natuur en kerstsfeer op te snuiven.


Officiële start met animatie wordt geannuleerd, maar op jezelf komen wandelen kan wel!

De kerstwandelingen zouden officieel worden geopend op 18 december. Daaraan koppelde Toerisme Merksplas een gids en wat leuke randanimatie voor onderweg. Helaas gooit corona ook hier roet in het eten, waardoor we deze officiële opening moeten annuleren. De kerstwandelingen zelf gaan wél door en die kan je samen met je familie, vrienden of wandelclub komen stappen.


Wandel l
angs de mooiste plekjes van Merksplas en omstreken

Het kerstparcours is uitgezet langs het Carons Hofke, parklandschap ’t Zwart Goor, het Graafsbos, de vallei van de Mark, de Vossenberg uit de tijd van de Vikings en pal op de landsgrens is er de vallei van het Merkske met een knuppelpad.


Gratis deelname

Je kan gratis deelnemen aan de wandelingen. Die starten bij elke kerststal. Er is een oranje lus van 9 of 9,5 km van Merksplas naar ’t Zwart Goor en een groene lus die vertrekt vanuit Zondereigen. De afstanden waaruit je kan kiezen zijn: 8,5 - 10 - 14 of 15,5 km. De lussen zijn ook te combineren tot een grote kerstwandeltocht van 17,5 - 18 - 19 - 19,5 - 23,5 of 25 km. Een echte uitdaging dus voor de meer gevorderde wandelaars.


Hou rekening met de coronamaatregelen bij de tussenstops!

Onderweg zijn er verschillende stopplaatsen waaronder de Bosklappershut. Daar worden elke dag, ook met kerst en nieuwjaar, wintervuren ontstoken.


In de Bosklappershut worden de horecaprotocollen streng toegepast. Je kan er enkel je mondmasker afnemen en consumeren als je neerzit. Zijn er geen zitplaatsen meer beschikbaar, dan moeten we je vragen om door te wandelen. Enkel zo kunnen we de maatregelen correct toepassen.


Bezoek de verschillende kerststallen (voorlopig zonder Kribbehut)

Die behoren tot de mooiste van de Kempen. Ze worden gedurende drie weken vakkundig opgebouwd. De Vrienden van de kerststal zorgen zelf voor het inzaaien en het pikken van het koren. Daarna dorsen ze het tot stro dat gebruikt wordt voor de daken van de kerstallen van Zondereigen en Merksplas.


De Kribbehutten aan de kerststallen van Zondereigen en Merksplas blijven voorlopig gesloten door de coronamaatregelen.


Ook de kerststallen van ’t Zwart Goor aan de Kromvenhoeve en die van schapenboerderij Vaneleke op de Heikant stralen de kerstsfeer uit.


Voor een goed doel

De opbrengst wordt door Toerisme Merksplas vzw geschonken aan de vzw Siddartha.


Kinderzoektocht op rode lus

Van 18 december 2021 tot en met 9 januari 2022 kunnen ouders met kinderen tot 12 jaar een kerstzoektocht doen. Kom met je speurneus naar de kerststal van ’t Zwart Goor en maak de tocht van 4 km door de rode pijlen te volgen. Kinderen ontvangen een gratis drankje aan de Bosklappershut. De route is te doen met een buggy, maar moeilijker met een kinderwagen. Deelnameformulieren vind je bij je vertrek in de kerststal of op www.kerstwandelingen.be. Er zijn 25 mooie prijzen te winnen!


Kerstlichtjestocht op 26 december wordt geannuleerd

Op tweede kerstdag vindt de jaarlijkse Kerstlichtjestocht plaats. Omdat de opkomst meestal talrijk is en de inschrijvingen doorgaan in GC De MARc/kT, moeten we de kerstlichtjestocht van 2021 helaas annuleren.


Check de aangepaste folder

De folder en meer info kan je vinden op www.kerstwandelingen.be of in het toeristisch infokantoor.


Meer info

Infokantoor Toerisme

Markt 1, 2330 Merksplas

014 63 94 77

toerismemerksplas@gmail.com

Datum van het bericht: dinsdag 07 december 2021
Alle nieuws