Naar inhoud

Last van processierupsen?

Processierupsen
Het rupsenseizoen is weer begonnen. De gemeente doet er alles aan om de hinder van deze vervelende diertjes voor jou tot een minimum te beperken. Toch kunnen we niet overal tegelijk zijn en durven er ook wel eens nesten aan onze aandacht ontsnappen.

Heb je zelf een nest rupsen in een boom op je eigendom?

Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding ervan. De gemeente bestrijdt enkel nesten op openbaar domein en belangrijke verbindingsroutes.Ergens een nest gespot op openbaar domein?

Geef die door via het e-loket. In het rupsseizoen krijgen we erg veel meldingen binnen die we verwerken in een overzichtslijst. Die gebruiken we voor het opmaken van de werklijsten voor de ploeg die zich bezighoudt met de bestrijding.


Wie niet over internet beschikt, kan ook melding doen bij onze onthaalmedewerker via: 014 63 94 00.


Een nest gespot in een boom naast een gewestweg?

Het Agentschap Wegen en Verkeer zet volop in op preventieve bestrijding van de eikenprocessierups en behandelde alle eiken langs de gewestwegen. Eventuele nabehandeling gebeurt uitsluitend na controle.


Hinderlocaties kan je melden via: patrick.aerts@mow.vlaanderen.be.


Meer info

Wil je nog meer te weten komen over de eikenprocessierups, nuttige tips of wie je kan helpen met de bestrijding van een nest op je eigendom? Klik dan hier.

Datum van het bericht: woensdag 01 juni 2022
Alle nieuws