Naar inhoud

PERSBERICHT: Maak kennis met ons vernieuwde logo, huisstijl en nieuwsbrief

Logo Merksplas
De gemeente en het Sociaal Huis Merksplas lanceren vandaag hun nieuwe huisstijl en logo. De basis daarvoor vinden we terug bij onze mascotte, het spetsersbeeldje dat volledig werd hertekend en ingekleurd. Om het geheel wat extra punch te geven, lanceren we ook de slagzin: “aangenaam vertoeven”.

Ook de kleuren worden wat frisser en er wordt gebruik gemaakt van golvende vormen om de herkenbaarheid te verbeteren.Uniforme communicatie

“Er wordt zo meer werk gemaakt van een uniforme communicatie van en tussen de verschillende diensten”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “De samenwerking en integratie tussen ons Sociaal Huis en de gemeente, die al enkele jaren aan de gang is, zal door deze nieuwe huisstijl visueel ook meer tot uiting komen.”

Voor de ‘rebranding’ ging Merksplas in zee met het lokaal ontwerpbureau “Logonodig”. Je kan vanaf vandaag geleidelijk aan kennismaken met het nieuwe logo, de nieuwe slagzin, de nieuwe vormen en kleuren via de verschillende gemeentelijke kanalen: brieven, enveloppen, website, sociale media… en binnenkort ook via het wagenpark.


Ook een vernieuwde nieuwsbrief mét Markant

Deze week zullen de inwoners ook een vernieuwde gemeentelijke nieuwsbrief in hun bus krijgen. De voorganger, ‘Nog Meer Over Merksplas’, viel zo’n 428 maal in de Merksplasse brievenbussen in een periode van bijna 19 jaar.

Wilrycx: “Het werd hoog tijd om ook onze nieuwsbrief in een nieuwe kleedje te steken. We weten uit ervaring dat die nog steeds veel gelezen wordt, zowel digitaal als op papier.”

Nieuw is ook dat aan die nieuwsbrief een commercieel luik wordt toegevoegd. Dat zal volledig beheerd worden door een privé-partner. Markant komt zo terug tot leven en zal t.o.v. de nieuwsbrief 180 graden draaien. De voorzijde is pagina 1 van de nieuwsbrief, de achterflap is pagina 1 van Markant.

Wilrycx: “Na de stopzetting van Markant kregen we vele reacties van verenigingen, bedrijven en personen dat ze hun kanaal kwijt waren om activiteiten, promoties of zoekertjes aan te kondigen. Nu kan dat dus terug opgepakt worden. Adverteren in Markant kan via Drukkerij Bartels.”


En een nieuwe website

Naast de lancering van de nieuwe huisstijl en nieuwsbrief, lanceert Merksplas dit najaar ook nog een nieuwe website. Die zal boordevol nieuwe functionaliteiten zitten, meer dynamisch worden en je zal er veel makkelijker je weg in vinden via een centrale zoekfunctie.

Datum van het bericht: woensdag 06 juli 2022
Alle nieuws