Naar inhoud

Opendeur politiezone Noorderkempen: ontdek zelf hoe het is om politie-inspecteur te zijn

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Logo Politie Nooderkempen
Tijdens het Hoogstraatse evenement 'groenten en bloemen' op zondag 18 september kan je kennismaken met alle aspecten van het politiewerk en voor één dag beleven hoe het is om een politie-inspecteur te zijn.Wat kan je er zoal beleven?

  • Een ‘ritje’ in een rijsimulator en zelf ervaren wat te snel rijden of smartphonegebruik in de wagen doet met je rijstijl.
  • Nog nooit een alcoholtest moeten afleggen bij een politiecontrole?  Dan is dit jouw moment!  Daarna kan je een parcours afleggen met een promillebril, en aan de lijve ondervinden wat de gevolgen zijn van overmatig alcoholgebruik.
  • Benieuwd wat er allemaal aanwezig is in een politiecombi om elke noodoproep tot een goed einde te brengen?
  • Je kan ook meerijden met een echte politiecombi.
  • De doorgangscellen worden opengesteld voor het publiek.
  • Je kan zien hoe we vingerafdrukken afnemen.
  • Onze Nederlandse collega’s stellen uitzonderlijk hun escape room Bl@ckmail ter beschikking, rond het thema van cybercrime, dus breng de speurder in jezelf zeker mee. 


Daarna kan je voor meer info over dit thema terecht bij onze collega’s. Of ben je misschien meer geïnteresseerd in wetenschap? Dan kunnen de collega’s van het labo van de federale politie jouw interesse wel wekken. Zij gaan elke dag ter plaatse bij misdrijven, om sporen te zoeken op de plaats delict die kunnen helpen bij het oplossen van het misdrijf. En tenslotte komen de collega’s van de ‘special assistance unit’ je graag vertellen hoe zij een ordeverstoring in de gevangenis aanpakken.


Wie weet krijg je de microbe te pakken en mogen we je binnenkort verwelkomen als collega? Alle info over het werken bij de politie kan je die dag te weten komen via de Jobpol-stand


Benieuwd?

Iedereen is welkom op 18 september tussen 10 en 16 uur aan het politiekantoor te Hoogstraten, Vrijheid 13-17.


Kinderanimatie en terras voorzien.


Wij kijken alvast uit naar jouw bezoek. Tot 18 september!

Lokale Politie Noorderkempen

Datum van het bericht: maandag 08 augustus 2022
Alle nieuws