Naar inhoud

Renovatiewerken Sint-Willibrorduskerk van start

Sint-Willibrorduskerk
Vanaf donderdag 15 september start Renotec met de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk. De werken zullen verlopen in 2 fasen. Na de volledige restauratie van de kerk, die in 1995 werd afgerond, is dit het eerste grondige herstellingswerk dat het gebouw zal ondergaan.

Wat gaat er gebeuren?

Er zijn onder meer plaatselijke herstellingswerken nodig aan het dak, de goten, het metselwerk en het schrijnwerk rond de dakkapellen van de toren. Ook zullen de galmgaten van de toren nieuwe duivenwering krijgen en wordt er op de zolder een nieuwe loopbrug geplaatst om terug over de gewelven te kunnen lopen.


Hinder ter plaatse

Fase 1


De eerste fase van de werken gebeurt voornamelijk met een mobiele hoogtewerker. Daarom zullen we de doorsteek net naast de kerk afsluiten tijdens de werkuren van de aannemer. De doorsteek aan de andere kant, net naast de Vrije Basisschool die al gehele tijd gesloten was, zal terug opengesteld worden voor fietsers en voetgangers zodat er veilig naar school gegaan kan worden.


Fase 2


Tijdens de tweede fase van de werken zal de aannemer een stelling plaatsen rondom de kerktoren. Bij het laden en lossen van de stellingen is er een tijdelijk parkeerverbod op het Kerkplein van kracht. Op het pleintje waar de kerststal staat, wordt een zone voorzien voor de stockage van materialen. Daarom is dat tijdelijk niet toegankelijk. Tijdens de kerstperiode wordt dat wel terug vrijgemaakt voor het plaatsen van de kerststal.


Tijdens fase 1 + 2

De parkeerplaatsen in de Kloosterstraat worden ingericht als permanente werfzone. Er kan tijdens de hele periode van de werken niet geparkeerd worden.


Schoolstraat blijft schoolstraat

De gemeente sprak met de aannemer af om de schoolstraat te respecteren tijdens de werken. Onder de uren dat de schoolstraat actief is, zullen er geen activiteiten op straat plaatsvinden in de Kloosterstraat om de veiligheid van ouders en kinderen te laten primeren.


Timing werken

De werken starten vanaf donderdag 15 september en duren vermoedelijk tot februari 2023.

Datum van het bericht: dinsdag 13 september 2022
Alle nieuws