Naar inhoud

Duatlon op zondag 25 september

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Loopwedstrijd
Op zondag 25 september organiseert triatlonclub TAXAN[TRIA] uit Turnhout een duatlon. Het fietsparcours loopt over het grondgebied van Merksplas. Dat wordt tijdens de wedstrijd volledig verkeersvrij gehouden.

Welke straten hebben daar hinder van?

  • Steenweg op Turnhout/Merksplas in beide richtingen
  • Opstal
  • Bredestraat
  • Sint-Sebastiaanstraat
  • Cardijnlaan


In deze straten wordt ook een parkeerverbod ingesteld.


Ook hinder in enkele wijken en zijstraten op het parcours

Mensen die in een zijstraat wonen van één van bovengenoemde straten, moeten er rekening mee houden dat ze niet met de auto uit hun straat kunnen. We raden aan je auto tijdig ergens anders te plaatsen als je die nodig hebt.


Bewoners die in wijk Kleirytse Driesen wonen, kunnen de wijk verlaten via Koopepad en Kleiryt. De paaltjes die daar staan, worden tijdelijk en uitzonderlijk verwijderd.


Ook in Turnhout zal er veel hinder zijn in de buurt van de Nieuwe Kaai. Als je de buurt met je auto kunt vermijden, dan doe je dat best.


Wanneer is er hinder?

We verwachten de meeste hinder tussen 12.00 en 18.00 uur.


Moet je in het ziekenhuis zijn?

Als je in AZ Turnhout Campus St. Jozef moet zijn, moet je een flink omweg maken via: Steenweg op Weelde - Steenweg op Zondereigen - Steenweg op Baarle-Hertog – Klein Engeland – Kastelein – Heizijde – Fonteinstraat – Steenweg op Merksplas.


Hulpdiensten kunnen de gewone route wel volgen. Daarover zijn afspraken gemaakt met de organisatie.


De wedstrijd was eerst een triatlon

Door aanwezigheid van blauwalg in het kanaal Dessel-Schoten, moest de organisatie het roer omgooien. Er kan niet gezwommen worden. Het wordt dus lopen - fietsen - lopen.

Datum van het bericht: donderdag 22 september 2022
Alle nieuws