Naar inhoud

Werken Steenweg op Turnhout – Cardijnlaan – Kapelhof

Foto werken
Op maandag 21 november 2022 start een onderaannemer van Telenet met de aanleg van nutsleidingen voor de nieuwe wijk Kleirytse Driesen. De werken verlopen in 3 fasen om de hinder voor bewoners en doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De werken duren ongeveer een maand.

Fase 1 - Steenweg op Turnhout


De eerste fase start (op 21 november) ter hoogte van het kruispunt Steenweg op Turnhout - Cardijnlaan, aan de kant met de oneven huisnummers. Doorgaand gemotoriseerd verkeer dat op de Steenweg op Turnhout rijdt, ondervindt weinig tot geen hinder omdat de werken zich situeren op het voetpad. Voor fietsers en voetgangers is er wel hinder. Het voet- en fietspad wordt afgesloten om een veilige werkzone te creëren. Zij moeten oversteken aan de nabijgelegen zebrapaden en zo de weg aan de overkant van de straat te vervolgen.

Fase 2 - Cardijnlaan


De volgende fase van de werken situeren zich volledig in de Cardijnlaan, tussen het kruispunt met de Steenweg op Turnhout en kruispunt met Kapelhof. Daar zal de aannemer de stoepen opbreken aan de kant met de oneven huisnummers. Je moet dan tijdelijk gebruikmaken van de stoep aan de overkant. Voor fietsers en auto’s zal de rijbaan tijdelijk versmallen, maar steeds toegankelijk blijven in beide richtingen. Tijdens de werken in de Cardijnlaan is er een parkeerverbod in de straat.


Fase 3 - Kapelhof


De laatste fase van de werken situeren zich in Kapelhof, tussen het kruispunt met Cardijnlaan en Groes. Daar zal de aannemer werken aan de kant met de even huisnummers. Tijdens de werken in Kapelhof is er in die straat een parkeerverbod.


Datum van het bericht: donderdag 10 november 2022
Alle nieuws