Naar inhoud

Defecte of beschadigde straatverlichting?

lamp
Zowat iedere bewoonde straat beschikt over een doelmatige verlichting. Wanneer de verlichting stuk is, zorgt dit vaak voor gevaarlijke situaties.

Zeker in de donkere-dagen-tijd kan je dit voor ieders veiligheid best zo snel mogelijk doorgegeven.


Fluvius staat in voor de openbare verlichting in ons dorp. De melding van een defecte lamp of beschadiging aan een verlichtingspaal kan best rechtstreeks en bij voorkeur op hun website ingegeven worden.
Hoe ga je te werk?

Na ingave van de straatnaam en “zoek” kan je kiezen tussen “kaart” en “satelliet”. De satellietbeelden maken het iets visueler (er staan geen huisnummers vermeld). Zoom in met de + knop en klik op de gloeilamp die staat voor de betreffende verlichtingspaal. De rest wijst zich vanzelf uit.


Momenteel werken de vakken “steunnummer” (= paalnummer) en “dichtstbijzijnde huisnummer” nog niet. Ken je het paalnummer, kan je deze terugvinden ofwel door met de cursor op de lampen te gaan staan en de juiste aan te klikken, ofwel in de lijst rechts van de kaart (eventueel scrollen).


Op de palen staan 2 cijfers, op de website 6. De laatste 2 komen overeen met het paalnummer.


Daarna komt Fluvius ter plaatse

De Fluvius-ploegen werken volgens een vast schema en zorgen bij hun eerstvolgende passage voor de herstelling. Als enkel de lamp defect is wordt deze binnen de 14 dagen vervangen.


Op de website van Fluvius staat dat de verlichting langs gewestwegen grotendeels door het Agentschap Wegen en Verkeer beheerd wordt. Voor Merksplas is dit niet het geval en staat ook Fluvius hiervoor in, behalve voor de hoge verlichtingspalen op het rondpunt Stolwerk.

Datum van het bericht: woensdag 12 januari 2022
Alle nieuws