Naar inhoud

Fototentoonstelling Wonen in Weelde

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wonen in Weelde
Naar aanleiding van de voorstelling HAVEN 010 toont de gemeente Merksplas een selectie van foto’s uit een reportage over het asielbeleid in Vlaanderen die acteur, theatermaker en schrijver Michael De Cock en fotograaf Bart Van der Moeren maakte in 2011 voor het Wereldtijdschrift Knack.

Michael deelde een kamer met drie asielzoekers, en sprak met de plaatselijke bevolking. Bart maakte naar aanleiding van dit bezoek een aantal beklijvende foto’s over het migratieverdriet in de Noorderkempen.

 

Bart Van der Moeren (Turnhout, 1977) volgde een opleiding fotografie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Sinds 2000 werkt hij als freelance fotograaf voor o.a Knack, De Standaard, Stripgids, Cultuurkrant Suiker en De Warande Turnhout.

Zijn foto’s worden gepubliceerd in binnen-en buitenlandse kranten en tijdschriften.

Meer info over hem kan je vinden op: www.bartvandermoeren.be

 

Michael De Cock (1972) is directeur van het Mechelse theater ’t Arsenaal. Hij is ook acteur, auteur en journalist (o.a voor Knack). Samen met fotograaf Stephan Vanfleteren maakte hij het boek Aller/Retour – de grenzen van fort Europa dat verscheen in 2012 bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau. Hij is tevens de regisseur van de voorstelling HAVEN 010 van ’t Arsenaal en Walpurgis.

 

Het volledige Asielverdriet in de Noorderkempen – Wonen in Weelde artikel is te lezen in Knack Wereldtijdschrift, juni 2011.

 

Praktisch

De tentoonstelling loopt vanaf 6 april tot en met 24 juni 2012 en is vrij toegankelijk.

In de foyer en traphal van het gemeenschapscentrum De MARc/kT, Markt 1, 2330 Merksplas

Openingsuren: overdag van ma tot vrij van 8.30 tot 12 uur, wo en vrij van 14 tot 16 uur en za van 10 tot 12 uur - ’s Avonds ma, di en do van 18 tot 20 uur 

Datum van het bericht: maandag 26 maart 2012
Alle nieuws