Naar inhoud

Kookploeg Volleybal Merksplas

Kookploeg

Al 25 jaar gaat de volleybalclub in de zomer op kamp. Om die hele bende (tot wel 140 deelnemers!) van gezonde maaltijden te voorzien, konden zij al die tijd rekenen op een enthousiaste kookploeg. Na 25 jaar hangen zij de keukenschort aan de haak en geven zij hun pollepels door aan de jongere generatie. De volleybalclub greep de kans om hen via deze weg in de bloemetjes te zetten voor de jarenlange goeie zorgen.


De vaste vragen van onze reporter:

Wat hebben jullie allemaal gedaan om nominatie in de wacht te slepen en wat doet dat met je?

Eigenlijk ben je een hele dag bezig met het voorbereiden van een maaltijd, die vervolgens door de hongerige bende in een mum van tijd verorberd wordt: 30 broden per dag en 25kg aardappelen, wat bij puree gemakkelijk 30 à 35kg werd. We rolden jaarlijks ook 10kg aan gehakt tot frikadellen en ze zijn er ooit in geslaagd om in één avondmaaltijd 40kg friet te smullen met 15kg stoofvlees. Nog zo’n getal waar we dan ’s avonds hartelijk om zitten te lachen en ons afvragen hoe ze het voor elkaar hebben gekregen: 12kg kroketten (zo’n 900 stuks) opgegeten door 80 personen.

We namen alle taken op ons die betrekking hadden op het eten (inkopen doen, grote kommen, schalen en potten afwassen, ...), maar ook het verzorgen van pijntjes, het opvolgen van medicatie, de schoonmaak van het sanitair, het herstellen van fietsen, ... namen we met plezier op ons.

Waar zie je je binnen 10 jaar?

Zelf zijn we op een leeftijd gekomen om dit jaarlijkse vermoeiende avontuur achter ons te laten, maar we zijn zeker dat er ook over 10 jaar nog volleybalkampen plaatsvinden met een toffe kookploeg die zorgt voor gezonde en gevarieerde maaltijden.

In die 25 jaar hebben we overigens wel enkele evoluties gezien die zich mogelijks nog een tijdje verder zetten. Zo staat er elk jaar kip met rijst en currysaus op het menu, vergezeld van een schijfje ananas. In de beginjaren vloeiden er regelmatig traantjes omdat we de kinderen vroegen om 5 rijstkorreltjes te eten. De laatste jaren is het wel eens gebeurd dat we niet genoeg rijst hadden klaargemaakt. Ook het aantal kinderen met diëten of allergieën hebben we zien toenemen. Eén gegeven verandert echter niet: choco blijft de favoriet!


In hoeverre was sport of cultuur in coronatijd een gemis of net een houvast?

We misten vooral het bruisende clubleven. We kijken er naar uit om als supporter, scheidsrechter of deelnemer opnieuw wedstrijden en andere clubactiviteiten bij te wonen.

Het laatste kamp moest georganiseerd worden in twee bubbels, wat toch iets afdeed aan de gezelligheid. Je was met een hele groep op kamp, maar met de helft van de deelnemers en begeleiding mocht je geen contact hebben. Gelukkig ziet het er naar uit dat het komende volleybalkamp terug in één grote bubbel kan doorgaan.

Wil je nog graag een boodschap overbrengen of iemand bedanken die bijdroeg aan je titel?

We willen graag iedereen bedanken die ooit deel uitmaakte van de kookploeg. Of je nu 25 jaar of slechts één jaartje van de partij was, alle helpende handen hebben mee gezorgd dat de volleybalkampen mogelijk waren. Graag willen we ook het bestuur van Volleybalclub Merksplas bedanken voor deze nominatie. Het is een heel fijne beloning voor ons werk.