Naar inhoud

Praktisch

Milieudienst

Markt 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 94 35
fax 014 63 94 01
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Belgerinkel

logo belgerinkel

Vanaf 2003 nemen het gemeentebestuur en UNIZO Merksplas jaarlijks deel aan ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen.

Deze campagne is een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu, de Unie van Zelfstandige Ondernemers en de Christelijke Mutualiteit.

 

Met deze actie moedigen we alle dorpsgenoten aan om de dagelijkse boodschappen met de fiets te doen en te kiezen voor de lokale handelaar in de buurt.  Fietsende klanten zorgen voor een beter leefmilieu, veiliger wegen en een bloeiende middenstand!

 

‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ start in mei, duurt 5 weken en kan jaarlijks rekenen op de deelname van een vijftigtal Merksplasse handelaars, herkenbaar aan de raamaffiche.

Tijdens de duur van de actie krijg je iedere keer dat je naar de winkel fietst een stempel op je spaarkaart. 

Met een volle spaarkaart maak je kans op mooie prijzen.   Hoe meer spaarkaarten je indient, hoe groter je kans op deze prijzen.

 

De handelaars en je gemeentebestuur zorgen samen voor een prijzenpot ter waarde van zo’n 2.000 euro.  De prijzenpot bestaat uit enkele hoofdprijzen, aangevuld met waardebons die je kan inruilen bij de meeste van de deelnemende handelaars. 

Elk jaar zijn er een dertigtal winnaars, je kent vast wel iemand uit je familie, vriendenkring of straat die al eens in de prijzen is gevallen!

 

 

Ook op de website van UNIZO Merksplas  kan je meer info vinden over deze actie.

 

 

6 goede redenen om op de fiets te springen in Merksplas

  1. Geregeld fietsen is gezond. Per dag twee keer een kwartiertje met de trappers draaien, volstaat om de conditie op peil te houden.
  2. Gedaan met zoeken naar een parkeerplaats! Met je fiets rij je tot vlak voor de deur van de handelaar.
  3. Ook je gemeente wint: meer fietsers betekent minder auto's. Het centrum van Merksplas wordt daardoor rustiger, veiliger en meer leefbaar.
  4. De plaatselijke handelaar zal je eveneens graag zien komen: fietsers zijn vaak trouwe klanten en ze maken de winkel beter bereikbaar voor iedereen.
  5. Hoe meer je fietst, hoe beter voor het milieu en voor ons klimaat. Wie fietst, houdt de lucht proper!
  6. Een fietstas levert dubbele winst voor het milieu: je fietst en je kunt de boodschappen bovendien zonder wegwerptas naar huis meenemen.

 

en nog 2 goede redenen om ook richting stad je fiets te nemen

  1. Met de fiets ben je vaak sneller dan met de wagen. Als fietser ontloop je de files en rijd je kriskras door de straten. Ook eenrichtingsstraten houden je niet tegen.
  2. Hoge benzineprijzen of dure parkeertickets? Daar zijn fietsers immuun voor. Als fietser bespaar je gemiddeld  3 euro per 10 km!

Bekijk de foto's van de prijsuitreiking

Belgerinkel 2015 Met belgerinkel naar de winkel 2013

E-loket