Naar inhoud

Praktisch

Lokale politie - wijkpost Merksplas

Markt 1 bus 1
2330 Merksplas


tel. 014 63 30 10
fax 014 63 23 29
e-mail

Openingstijden

 Maandag:  9:00 - 12:00
 Maandagavond:  17:00 - 20:00
 Dinsdag: gesloten
 Woensdag:  13:00 - 17:00
 Donderdag:  gesloten
 Vrijdag: 9:00 - 12:00


Wil je tijdens deze openingsuren langskomen? Door corona moet je daarvoor een afspraak maken via 014 63 30 10 (tijdens openingsuren wijkpost) of via 03 340 88 00 (hoofdkantoor).

Meer info

Buurtinformatienetwerk

Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen bewoners en de lokale politie. Het BIN heeft als doelstellingen om het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen en de sociale controle te verhogen.

Het doel van BIN

Een BIN heeft volgende doelstellingen:

  • bijdragen tot het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel
  • het bevorderen van de sociale controle
  • het verspreiden van de preventiegedachte

Hoe gebeurt de activitatie van BIN?

Als er in je buurt al een paar dagen een verdacht voertuig passeert of als er vreemde personen komen aanbellen zonder duidelijke reden,… dan kan je de politie verwittigen. De politie onderzoekt de ernst van de situatie en beslist dan om al dan niet het BIN te activeren.

Indien het BIN geactiveerd wordt, dan gebeurt dit telefonisch via een phone-mailbericht uitgaande van de politiediensten. Bij een activatie van het BIN wordt aan de leden gevraagd om gedurende een half uur een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. Nakijken of alle ramen en deuren van de woning nog steeds slotvast zijn, de lichten aansteken en van binnenuit de omgeving zo goed mogelijk te observeren. De activatie kan zowel gedurende de dag of nacht plaatsvinden. Mocht je dan nog eventuele verdachte situaties opmerken, dan kan je deze via het nummer 101 doormelden aan de politiediensten.

 

Wie kan er lid worden van BIN?

In Merksplas zijn er ongeveer 250 aangesloten leden bij het BIN. Iedereen kan gratis lid worden van het BIN. Heb je nog vragen over BIN aarzel niet contact te nemen met de wijkpost te Merksplas. Zij geven graag informatie. Om aan te sluiten, vul je een formulier in te bekomen in de wijkpost. Inschrijven via e-mail is onmogelijk omdat een handtekening vereist is. De politie moet namelijk toestemming hebben om je telefoonnummer op te nemen in de phonemaillijst. Uitschrijven is ten allen tijde mogelijk.