Naar inhoud

Praktisch

Sportdienst

Markt 1

2330 Merksplas


GSM Sportcentum:0496 54 64 17

enkel tijdens openingsuren sporthal


tel. 014 63 94 43
e-mail

Openingstijden

 Maandag - vrijdag:  8.30 - 12.00
 Maandagavond:  18.00 - 20.00
 Woensdagmiddag:  13.00 - 16.00

Eurofittesten

Vandaag de dag horen we vaak mensen beweren dat de fitheid van jongeren erop achteruit gaat. De jeugd zou minder sporten en zijn tijd meer zittend dan “bewegend” doorbrengen . Dat heeft slechte gevolgen voor hun conditie en op langere termijn ook voor hun gezondheid. Daarbij verwijst men bijvoorbeeld naar gewichtsproblemen.

 

Maar hoe zit het nu juist met de jeugd van Merksplas?
Aan de hand van de “EUROFIT-testbatterij” wordt elk jaar door de sportdienst de fitheid van de kinderen van het 4de en 6de leerjaar van de lagere scholen in Merksplas gemeten. Deze test bestaat uit twee delen. Ten eerste worden de uiterlijke lichaamskenmerken zoals lengte en gewicht gemeten. Ten tweede gaan we naar de beweging kijken en laten we de testpersoon, verspringen, sneltikken, sit-ups, shuttle run doen, enz... en meten de prestatie.

De opzet van de ‘EUROFIT-testbatterij’ is dat zowel het kind als de ouders een duidelijk beeld krijgt over de fysieke toestand van zichzelf of hun zoon of dochter. Dit kan door de eindscore te vergelijken met de gemiddelde ‘Europese’ norm voor een jongen of meisje van die leeftijd.